Kampsportens Hus skyder op i Nordvest

Byggeriet af det nye Kampsportens Hus er nu kommet så langt, at det er tid til at holde rejsegilde. Rejsegilde den 27. september.

Den tomme plads i hjertet af Nordvest er nu erstattet af betonskelettet af det kommende Kampsportens Hus. Håndværkerne er i fuld gang med byggeriet af den store idrætsinstitution, som skal være et nyt, attraktivt samlingspunkt for lokalområdet. Her skal der være plads til både kampsport, bevægelse, fællesskab, leg og samvær.

Når dørene slår op, kan københavnerne træde ind i et 3000 m2 stort hus der skal bringe kampsport, bevægelse og leg sammen. Lige udenfor kommer et stort udeareal på 2000 m2 til gavn for hele lokalmiljøet. Kampsportens Hus er derfor en vigtig del af byudviklingen ved stationsområdet, der skal blive et grønt, trygt og attraktivt område i det pulserende centrum i skillelinjen mellem Nørrebro og Nordvest.

”Jeg er spændt på at følge projektet med Kampsportens Hus, som jeg har høje forventninger til. Huset skal danne grobund for gode og nære fællesskaber med fokus på fysisk aktivitet. Det kommer til at blive et fantastisk samlingssted for børn og unge fra lokalområdet og resten af byen, der kan dygtiggøre sig i kampsportens forskellige discipliner. Og så vil huset give et stort løft til udviklingen af stationsområdet,” siger overborgmester Lars Weiss (S).

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) tilføjer:

”Med Kampsportens Hus vil Nørrebro få helt nye faciliteter inden for kampsport, leg og bevægelse. Det glæder jeg mig til og over. Det har længe været et ønske for de lokale foreninger at have et sted, der er dedikeret til kampsportens mange forskellige idrætsgrene. Det er mit håb, at Kampsportens Hus bliver et samlingspunkt, der vil få endnu flere københavnere til at melde sig ind i foreningslivet og de sunde fællesskaber – uanset alder eller baggrund,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Kampsportens Hus bliver det første kampsportshus i Danmark, som kombinerer træningsfaciliteter for kampsportsudøvere med et indendørs lege- og bevægelsesområde. Som en del af det arkitektoniske udtryk bliver huset indrettet med tydelige referencer til det asiatiske, der skal afspejle den asiatisk kampsport fx taekwondo, karate og thaiboksning.

Kampsportens Hus forventes at stå færdigt medio 2022.

Kontakt

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Lars Weiss via kommunikationspraktikant Rikke Sofie Storgaard, tlf. 24 91 10 92.

Kontakt til Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Morten Vikær Hermansen, tlf. 24 87 91 88.

Tid og sted

Mandag den 27. september 2021 kl. 13-13.30. Pressen er velkommen.
Adresse: Kampsportens Hus, Lygten 1, 2400 København NV

Fakta

  • Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.
  • Kampsportens Hus bliver med sine 3000 m2 centrum for kampsport, bevægelse og leg med 2000 m2 udeareal.
  • Kampsportens Hus skal være et åbent og inviterende hus, der er et fyrtårn for kampsporten og et samlingssted for lokalsamfundet.
  • Ud over kampsportsforeninger er det sigtet, at bl.a. aftenskoler, skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte huset i dagtimerne.
  • Kampsportens Hus bygges af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet huset.
  • Kampsportens Hus forventes at være færdigt og klar til brug medio 2022.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top