Fondsdonation sikrer skoletjeneste på Københavns Stadsarkiv

Donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal betyder, at Stadsarkivet kan etablere en skoletjeneste

Københavns Stadsarkiv får nu sin helt egen skoletjeneste.

Det er muligt takket været en millionbevilling fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal. Fonden har givet Københavns Stadsarkiv en donation på 1.045.650 kroner.

Og historieformidling og historieforståelse er vigtigt, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å):

”Jo før man introduceres til vores fælles historie, jo bedre kendskab får man til vores rødder. Derfor glæder det mig meget, at mange børn i hovedstaden nu kan få glæde af den kommende skoletjeneste ved Københavns Stadsarkiv. Arkivet rummer en skatkiste af historier og er med til at bidrage til vores fælles erindring,” siger hun.

I løbet af de kommende to år får 70 lærere og knap 2.000 elever – heraf en stor andel i København – mulighed for at udvikle og afprøve nye former for historieundervisning, hvor der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.

Projektet starter i begyndelsen af skoleåret 2021-22.

Fakta om donationen

  • Københavns Stadsarkiv har modtaget 1.045.650 kr. fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal.
  • I alt har A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal givet en donation på 2.537.700 til et samarbejde mellem arkiverne i Kolding, Esbjerg og København. Pengene skal bruges til at styrke historieundervisningen i folkeskolen.
  • Det betyder, at 70 lærere og knap 2.000 elever – heraf en stor andel i København og på Frederiksberg – i løbet af de næste to år får mulighed for at udvikle og afprøve nye former for historieundervisning, hvor der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.
  • Projektet ”Arkivet i den åbne skole – mødet med historien” har fokus på kompetenceudvikling for historielærere i en række skoler i henholdsvis Kolding, Esbjerg, Frederiksberg og Københavns kommuner. Det er en videreudvikling af et vellykket pilotprojekt i Kolding. Fondsbevillingen sikrer nu, at de gode erfaringer kan udbredes til bl.a. København.
  • De nye former for historieundervisning betyder, at der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top