– Det er et selvtillidsboost at være hverdagsaktivist og projektmager

Frivillige med handicap opnår både selvudvikling, bliver en del af et fællesskab og de gør en konkret forskel for børn og unge med handicap.

Sådan siger Aina Boss Budde , der arbejder frivilligt som projektmager hos Hverdagsaktivisterne. 

Med puljemidler fra Socialstyrelsen er Venskabsforeningen i samarbejde med Hverdagsaktivisterne i gang med at planlæggelse en enestående fest for børn og unge med handicap. Festen vil blive afholdt i februar og arrangeret af Projektmagerne, et initiativ under Hverdagsaktivisterne. Her bliver frivillige med udviklingshandicap undervist i planlægningen og afholdelsen af den fede fest. 

Aina Boss Budde er en af drivkræfterne i projektet, som er med til at støtte og guide de frivillige undervejs. Hun har selv arbejdet frivilligt i mange år, også før hun blev frivillig projektmager hos Hverdagsaktivisterne i 2020.

Boss-lady

Aina Boss Budde har muskelsvind, og tilbage i 2007 sprang hun ud som frivillig for Muskelsvindfonden til Grøn Koncert. Siden da har hun også lavet frivilligt arbejde også for Sammenslutningen for Unge Med Handicap (SUMH). SUMH er de frivillige mellem 18 og 35 år, og derfor kom der et tidspunkt, hvor hun ikke længere kunne deltage. 

”Jeg var blevet for gammel til SUMH, men har altid været meget aktiv og kan rigtig godt lide at arbejde frivilligt. Så det var en ’hvad skal jeg så’ – agtig følelse”.

Men så fik Aina Boss Budde kendskab til Hverdagsaktivisterne, som hun mødte i forbindelse med et oplæg hos SUMH og har været frivillig her lige siden. 

Frivilligt arbejde giver mange kompetencer

Arbejdet som frivillig er givende på mange måder. Hos Hverdagsaktivisterne mødes man fx om et fælles mål og har et fælles drive, og man lærer mennesker at kende, som man ellers ikke ville have mødt. På det personlige plan, rykker man sig også og får mod på mere.

Aina Boss Budde er især glad for den tillid og tiltro til hendes evner, hun bliver mødt med. Hun er derfor blevet mere opmærksom på sine kompetencer, som hun sætter i spil hos Hverdagsaktivisterne.

”Der er nogle bag én, der siger: “Det er en fed idé, kan du ikke stå for det”, og de tror på, at det kan man. Det er mega fedt, at der er stor tiltro til én, og at finde ud af, at det kan jeg faktisk godt. Man lærer også nye ting. Fx at stå foran folk og tale, og man kommer til at lære andre mennesker at kende, som har et andet handicap end ens eget.”

Aktive projektmagere med indsigt og ambition

Som projektmager er Aina Boss Budde med til at planlægge og arrangere forårets store fest for børn og unge med handicap, som afholdes den 13. februar i Sundby Væksthus. Rollen er at guide og vejlede Hverdagsaktivisterne i projektet, og hun ser sig selv som en katalysator. Det er unge med handicap, der laver noget for unge med handicap. 

”Jeg har lavet kurser før, men ikke store events med mange mennesker. Projektmagerne skal selv arrangere festen, og det har de ikke prøvet før. Det er fedt, at de er medskabere af en fest for børn og unge med handicap. Folk, der selv har et handicap, har bare en anden indsigt i, hvad det vil sige at have et handicap. Jeg selv har også fået større indblik i, hvordan det er at have et mentalt handicap. Det har jeg ikke vidst så meget om før. Men jeg ved, hvad det vil sige at have udfordringer”, uddyber hun. 

Hvis Aina Boss Budde skulle pege på den største gevinst ved at arbejde frivilligt, er det først og fremmest den personlige udvikling, hun opnår.

”Jeg får udvidet min horisont, og jeg hører fra de andre hverdagsaktivister, at de udvikler sig og får et selvtillidsboost: “Hey det her kan jeg godt”. Man lærer også gode mennesker at kende, og får en anden samhørighed, fordi man har lyst til at være der og er sammen om et fælles mål. Man mødes på tværs af geografi og uddannelseslag, men vi har alligevel en fælles ambition og værdigrundlag”, lyder det fra den seje og engagerede projektmager og hverdagsaktivist.     
 

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top