DM i Skills bliver afholdt i Kalundborg Kommune i 2022


En enig Kommunalbestyrelse i Kalundborg Kommune står bag, at Danmarks største festival for erhvervsuddannelserne bliver afholdt i Høng i 2022.

I dagene mellem den 28. og den 30. april 2022 vil Kultur- og Bevægelsesparken i Høng i Kalundborg Kommune blive centrum for tilløbsstykket DM i Skills, der har til formål at gøre opmærksom på de muligheder en erhvervsuddannelse kan rumme.

”I Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune har der ikke været tvivl om, at vi ville byde ind med værtskabet for DM i Skills 2022. I Kalundborg Kommune har vi et forbilledligt partnerskab mellem uddannelser, erhvervsliv og kommune. DM i Skills er fantastisk mulighed for at vise over for unge mennesker i Kalundborg Kommune, i Region Sjælland og i hele landet, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver de unge. Kalundborg Kommune er en af de kommuner med den højeste andel af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, så det er helt naturligt at agere værter for DM i Skills 2022. Og så glæder vi os også til at vise kommunen frem. Vi er jo efterhånden ved at blive rutinerede i at afholde store events,” understreger borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm.

DM i Skills er det årlige danmarksmesterskab i en lang række forskellige fag på erhvervsuddannelsesområdet. Her kåres landets dygtigste håndværks-, industri- og serviceelever, samtidig med at tusindvis af unge besøgende stifter bekendtskab med erhvervsuddannelserne. 3-400 unge dyster om titlerne og DM i Skills tiltrækker hvert år 50 – 70. 000 tilskuere

”Vi er i SkillsDenmark meget glade for, at DM i Skills 2022 skal være på Sjælland og i Høng. Kalundborg Kommune har et stærkt fokus på erhvervsuddannelser og sammen kommer vi til at gøre DM i Skills til regionens top-begivenhed i 2022. DM i Skills er både en festlig konkurrence for landets største talenter, men også en mulighed for regionens kommuner for at præsentere unge mennesker for de mange muligheder erhvervsuddannelserne tilbyder,” siger formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen.

Det fælles arbejde for at sætte erhvervsuddannelser på dagsordenen i hele regionen handler dog ikke kun om de fire dage eventet strækker sig over i april. Som en del af projektet starter samarbejdet nemlig op til et år i forvejen, og involverer en løbende lokal indsats overfor blandt andet folkeskoleelever.

”Behovet for faglært arbejdskraft og dygtige medarbejdere i håndværks- og servicefagene bliver kun større i årene fremover, og derfor er det meget positivt at Kalundborg Kommune engagerer sig i at udbrede viden om erhvervsuddannelser til de uddannelsessøgende unge. Her tilbyder DM i Skills en unik platform for at præsentere fagene, og vi glæder os meget til samarbejdet, siger næstformand i SkillsDenmark, Søren Heisel.

Næste gang DM i Skills afholdes er i Fredericia i februar 2021.

Se den originale nyhed fra Kalundborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top