Kalundborg Kommune indleder ny digital skole/hjem-samtale efter efterårsferien


Når børnene i Kalundborg Kommunes skoler møder ind efter efterårsferien er det også goddag til en ny kontaktplatform til skole/hjemkontakten. De nuværende kontaktplatform, Forældreintra, bliver sendt til udfasning når elever og lærere går på efterårsferie i uge 42, og når de er tilbage i skolerne mandag d. 21. oktober, så hedder kommunikationsplatformen Aula.

”Siden sommerferien har 24 pilotskoler i 12 kommuner været i gang med at afprøve Aula så det er klar til de omkring 2 millioner brugere i hele landet i uge 43. Selvom der muligvis alligevel kommer lidt bump på vejen, så er ambitionen, at Aula bliver den nye, nemme og sikre indgang til kommunikation i folkeskoler, SFO’er og på lidt længere sigt også dagtilbud”, forklarer direktør for børn, skole og familieområdet i Kalundborg Kommune Michael Gravesen. I Kalundborg Kommune har skolerne forberedt sig på overgangen til Aula i en længere periode. Det har man gjort fordi man ønsker at overgangen til det nye system skal være så uproblematisk som overhovedet muligt.

Optimisme på skoler

En af de skoler, hvor systemet er blevet afprøvet før det sættes i drift er Hvidebæk Skole. Her ser lærer Lars Sørensen er stort potentiale i Aula:

”Jeg oplever, at Aula hurtigere og mere målrettet vil kunne håndtere kommunikation mellem skole og hjem. En anden fordel er, at brugerfladen er anderledes opbygget. Blandt andet vil man opleve større og mere intuitive skærmbilleder, og forbedrede søgefunktioner”, fortæller han.

Kalundborg Kommune har i løbet af de seneste måneder løbende informeret forældre og elever om, at der fra uge 43 er en ny it-platform.

”Vi er meget bevidste om, at det naturligvis bliver en omvæltning at skulle lære en ny skole/hjemplatform at kende. Derfor har vi også lagt mange kræfter i at informere så godt vi kan om hvad der sker, hvornår det sker og hvordan Aula skal anvendes”, understreger Michael Gravesen.

Alle kommuner i landet har valgt at tilslutte sig Aula på skoleområdet. Aula er blevet udviklet i tæt samarbejde mellem it-virksomheden Netcompany og en styregruppe med repræsentanter fra otte kommuner – herunder Kalundborg Kommune.

 

 

 

Se den originale nyhed fra Kalundborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top