Stor deltagelse til sommeraktiviteter

Pressehotspot

Ibrahim Ahmed og Lara Raarup hygger sig hver dag med forskellige aktiviteter på hotspottet ved Greve Kultur-Base.

Stor deltagelse til sommeraktiviteter

Mange børn og unge besøger hver dag kommunens klubber, sommerhotspots og foreninger.

Greve Kommune har denne sommer indført gratis klubber, ekstra sommerferieaktiviteter i foreningerne og tre bemandede sommerhotspots. Det skal sikre, at børn og unge får en aktiv og sjov sommer på trods af corona, og indtil videre er tiltagene blevet godt modtaget af de unge borgere.

165 på hotspots

En midtvejsopgørelse viser således, at der i gennemsnit er 165 børn og unge, som hver dag kommer i de tre hotspots ved Hundige Boldfælled, Greve Kultur-Base og Granhaugen/Holmeagerhallen. Derudover oplever klubberne en stigning i antallet af brugere. I Klub Godset har der for eksempel været dobbelt så mange brugere, end der er på en normal sommer.

”Vi har brugt mange kræfter på at lave et ambitiøst sommerprogram, hvor der er spændende aktiviteter for børn og unge i alle aldre. Derfor er det naturligvis rigtig positivt, at vores unge borgere tager tilbuddene til sig. Det gælder både i klubber og ved sommerhotspots men også i vores foreninger, hvor der som altid er masser af spændende aktiviteter hele sommeren”, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Anne Marie Lyduch.

Stemning i top

Greve Kultur-Base er det hotspot, hvor der indtil videre har været flest besøgende. Her er der mandag til fredag aktiviteter som hoppepude, pool, masterchef og bingo. Dertil er der en café og et loungeområde, hvor man kan sidde og hygge sig.

”Vi har i gennemsnit 100 børn og unge i løbet af en dag, men på nogle dage kommer der 200. Stemningen er helt i top, så det har i høj grad været en succes indtil videre. Jeg håber, at de unge vil fortsætte med at komme de sidste uger af sommerferien”, siger projektkoordinator, Katja Toft.

Sjove aktiviteter

Ibrahim Ahmed på 12 år er en af de unge, som hver dag besøger hotspottet ved Greve Kultur-Base. Han skulle egentlig have været på ferie i Ægypten sammen med familien, men det blev aflyst på grund af corona. Derfor havde han ikke andre sommerferieplaner end at være derhjemme eller spille fodbold med vennerne.

”Jeg var ude og spille fodbold, og så var der en som sagde, at jeg skulle komme herind, fordi der er en masse aktiviteter. Og siden har jeg været her hver dag. Det er sjovt med hoppepude, bordtennis og bordfodbold. Vi laver også mad og slik. Hvis jeg ikke kunne komme her, ville jeg bare spille fodbold hele dagen eller være derhjemme” siger Ibrahim Ahmed.

Det samme fortæller Lara Raarup på 11 år, som hver dag kommer sammen med lillebror Adam. Hvis hun ikke kunne komme på hotspottet, havde hun siddet derhjemme og spillet computer eller ryddet op. I stedet for er hun ved hotspottet næsten hele dagen og har det meget sjovere.

Sommerferie i Greve

Alle kommunens klubber holder gratis sommeråbent på alle hverdage, og på de tre bemandede sommerhotspots er der aktiviteter eftermiddag og aften. Derudover inviterer foreningerne til en masse ekstra aktiviteter, som enten er gratis eller kun koster et lille beløb.

Hele sommerferieprogrammet kan ses på www.aktivigreve.dk

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen