Ny lokalplan baner vejen for boligområde ved Karlslunde Station

Grunden ligger mellem Karlslunde Stationscenter (tv.) og Langagergård Plejecenter (th.).

Ny lokalplan baner vejen for boligområde ved Karlslunde Station

Byrådet vedtog mandag en ny lokalplan, der giver mulighed for at bygge etabeboliger på den ubebyggede grund ved Karlslunde Station

Greve Kommune vil omdanne den ubebyggede grund ved Karlslunde Station til et attraktivt boligområde. Derfor underskrev kommunen i december 2019 en købsaftale med bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard, som planlægger at bygge etageboliger på grunden.

Købsaftalen er dog betinget af, at der foreligger en ny lokalplan, der fastsætter rammerne for et kommende byggeri. Den lokalplan blev mandag vedtaget af byrådet efter at have været i seks ugers høring.

“Jeg er rigtig glad for, at lokalplanen blev vedtaget af byrådet. Det betyder nemlig, at vi nu er kommet et skridt nærmere et nyt og attraktivt boligkvarter i gode omgivelser tæt på station, indkøb og grønne områder. Jeg er sikker på, at det vil skabe stor glæde for de kommende beboere lidt længere ude i fremtiden”, siger formand for Plan- og Udviklingsudvalget, Marc Genning.

Den nye lokalplan for området giver blandt andet mulighed for boligbebyggelse bestående af fire bygninger. Derudover har køber af grunden mulighed for at opføre bygninger til etageboliger i op til fire etager.

Der er i lokalplanen også defineret, at der skal anlægges en separat vejadgang til de nye boliger fra Karlslunde Parkvej. Dertil skal der minimum anlægges 1,5 parkeringspladser per etagebolig. Endelig har byrådet besluttet, at der på baggrund af høringssvarene skal laves en trafikanalyse af det omkringliggende område. Det skal fastslå, om der er behov for andre tilpasninger i området generelt.

Lokalplanen bliver offentliggjort på plandata.dk, hvorefter der er en klagefrist på fire uger

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top