Musikterapeuter skal give ældre større livskvalitet

Ældre.png

Kontakt

Center for Sundhed & Pleje

Rådhusholmen 10
2670 Greve
Tlf.43 97 97 97
sundhedogpleje@greve.dk

Musikterapeuter skal give ældre større livskvalitet

Borgerne på Greve Kommunes plejecentre får i 2018 og 2019 glæde af musikterapi.

Greve Kommune har fået midler af Sundheds- og Ældreministeriet til at ansætte to musikterapeuter. Det skal være med til at fremme livskvaliteten blandt de ældre beboere på kommunens plejecentre.

Musikterapi som behandling

Ifølge undersøgelser kan musikterapi blandt andet være med til at mindske symptomer på depression, uro og angst. Derfor skal terapien ikke blot være et instrument til at skabe gode stunder og fællesskab, men også være et supplement til behandlingen af ældre og demente.

”Det fantastiske ved musik er, at den nogle gange kan fungere som medicin. Jeg synes derfor, det er vigtigt at tænke musik ind i forebyggelse og behandling. Og jeg glæder mig til at se, hvad de nye terapeuter kan udrette”, siger formand for Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, Liselott Blixt.

270 borgere får glæde af musikterapien

Musikterapien bliver tilbudt til de 270 borgere, der bor på et af de plejecentre, som Greve Kommune ejer. Det gælder således beboerne på Rehabiliteringscentret Hedebo, Lokalcentret Møllehøj, Nældebjerg Plejecenter og Strandcentret.

Terapien består både af at lytte, synge og danse til musik. Den vil foregå individuelt og i grupper samt være tilpasset borgernes ønsker og behov.

De to musikterapeuter bliver ansat fra 1. november 2018. I første omgang er de ansat frem til udgangen af 2019.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen