Kviktest giver tryghed i dagtilbud

VM6A2969

Medarbejdere i blandt andet kommunen dagtilbud kan nu blive kviktestet.
Arkivfoto.

Kviktest giver tryghed i dagtilbud

Greve Kommune er klar til at tilbyde covid-19-kviktest til alle medarbejdere i dagtilbud.

Om kort tid kan de første pædagoger og alle andre medarbejdere i Greve Kommunes dagtilbud, nødåbne skoler og klubber blive testet for covid-19 i arbejdstiden.

Det har længe været et ønske hos mange medarbejdere, og i denne uge har regeringen givet grønt lys for, at kommunerne kan samarbejde med private aktører om at få testet medarbejdere med de såkaldte kvik-test – det er dem, hvor prøvet bliver taget i næsen, og man får svar kort efter.

Glad udvalgsformand
“Jeg er rigtig glad for, at vi er blandt de føste kommuner, som tilbyder medarbejdere og familier med børn den tryghed. Siden starten af året har jeg arbejde for at få test til de medarbejder, som hver dag passer på kommunes børn, og som har haft bekymringer omkring smitte”, siger Claus Jensen, formand for Skole- og Børneudvalget.

Test af mange medarbejdere
Allerede i denne uge bliver institutionerne kontaktet af leverandøren af test, så de kan aftale, hvornår det passer pædagoger og medarbejdere at blive testet.

I alt skal testbilerne standse 40 steder i Greve Kommune hver uge, for at alle institutioner og dagplejere kan få tilbud om en kviktest.

I forvejen bliver alle medarbejdere på sundheds- og ældreområdet tilbudt test to gange om ugen og medarbejdere på det sociale område får også allerede tilbudt test løbende. Alle test er frivillige.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen