Krogårdskolens elever skal gå med "Gåbussen"

Krogårdskolen bliver den første skole i Greve med gåbus. Arkivfoto fra Dansk Skoleidræt.

Krogårdskolens elever skal gå med “Gåbussen”

Som den første skole i kommunen vil Krogårdskolen indføre såkaldte gåbusser for skolens elever. Formålet er, at børnene skal gå i skole i stedet for at blive kørt af forældrene.

Krogårdskolen har som den første skole i Greve valgt at starte gåbusser for skolens elever. Tanken er, at give eleverne et sundt, sjovt og trafiksikkert alternativ til at blive kørt i skole af forældrene.
Gåbus er en fast rute, hvor store børn fra 6.-9. klasse tager imod yngre elever og følger dem i skole. De mødes på opsamlingssteder – såkaldte stoppesteder. Der bliver børnene krydset af og får en gul vest på. Når turen er afsluttet, kan chaufførerne ved hjælp af en app meddele forældrene, at deres børn er nået frem til tiden.
 
Mere plads på skolevejen

På Krogårdskolen håber skolederen, at gåbussen betyder mere plads på skolevejen, når færre forældre kører deres børn. Samtidig skal gåturen også styrke fællesskabet blandt eleverne.
Gåbussen går for første gang torsdag d. 7. juni 2018, med stoppesteder ved:
Storebjerg kl. 07:25, Tværager kl. 07:35 og Eriksmindecentret kl. 07:45.
 
Trygt fællesskab på fortovet

Skoleleder Rasmus Krøll Bjerregaard glæder sig meget:

“Det er et enormt spændende projekt, som vi har fået muligheden for at indføre på vores skole. Gåbussen skal gøre det trygt for forældre at sende deres børn i skole ad fortovene. Samtidig får børnene udviklet tanken om en aktiv livsstil og lærerne får friske og undervisningsparate elever ind om morgenen, ” siger han.

Gåbus er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det er udbredt til i alt 54 skoler i Danmark og erfaringerne er, at gåturen i fællesskabet, gør eleverne mere klar til første time.

Nye rutiner i familierne

Hos Dansk Skoleidræt glæder projektleder Kim Henriksen sig over, at næste stop for Gåbussen bliver Krogårdskolen i Greve:

“Vi ved, at en aktiv start på dagen er med til at styrke elevernes sundhed, læring og trivsel, så derfor er det virkelig godt, at Krogårdskolen vælger at prioritere deltagelsen i gåbus. Vi ved også, at for at projektet skal få succes, så kræver det engagerede forældre, som måske justerer lidt på nogle morgenrutiner for at lade deres børn gå med gåbus, ” siger Kim Henriksen, projektleder i Gåbus hos Dansk Skoleidræt. 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top