Greves sundhedshus er på vej

Det nuværende Greve Videncenter bliver til kommunens nye sundhedshus.

Greves sundhedshus er på vej

Indretning og tidsplan for Greves kommende sundhedshus er nu klar. Næste skridt bliver at vælge totalrådgiver på hele ombygningen.

I løbet af de kommende år får greveborgerne et nyindrettet og moderniseret sundhedshus med tilbud om alt fra genoptræning, til konsultation hos praktiserende læger eller behandling for et misbrug.

“Forarbejdet er grundigt, og jeg er overbevist om, at resultatet er værd at vente på. Greveborgerne får et moderne sundhedshus, hvor dygtige mennesker kan hjælpe os med alt fra fysiske lidelser og til rådgivning, afvænning og hjælp til unge med problemer”, siger Liselott Blixt, formand for Social- Sundheds- og Psykiatriudvalget.

Brugerne bliver taget med på råd
Sundhedshuset skal ligge i den tidligere Hundige Skole, som i dag hedder Greve Videncenter.

Bygningerne skal moderniseres og renoveres, så de lever op til moderne krav om blandt andet handicapvenlighed. Desuden skal indretningen tilpasses til de mange forskellige tilbud og funktioner, så indretningen har været drøftet med husets interessenter og repræsentanter for kommende brugere.

I mandags vedtog byrådet indretningsforslaget. Dermed kan arbejdet nu gå i gang, og næste skridt bliver at ansætte en totalrådgiver til at lede arbejdet.

Plads til flere læger
I Sundhedshuset bliver der plads til tre praktiserende læger, og en del af hjemmesygeplejen. Desuden fortsætter flere af de nuværende tilbud i bygningerne. Det drejer sig om Sundhedsplejen, Greve Familiecenter, Familierådgivning, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, Omega, Greve Rusmiddelcenter, Bugtskolen, UUV, STU, En god start, politiet, Jobcentrets aktive tilbud, Træningsenheden og Sundhedsklinik Nord.

Sundhedshuset skal stå færdigt i slutningen af 2023, og der er afsat over 25 millioner kroner til etableringen – heraf er lidt over 20 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriet, mens Greve Kommune selv finansierer resten.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top