Greveborgere låner vildt mange e-bøger

e boger

Greveborgere låner vildt mange e-bøger

Antallet af lånte bøger på landets biblioteker er faldende, det gælder også for e-bøgerne. Men sådan er det ikke i Greve. Vi er nemlig nogle af landets flittigste, når det kommer til at låne e-bøger.

I Greve er vi nogle læseheste. Det fortæller de seneste tal fra eReolen.dk. Greveborgerne læser nemlig rigtig mange e-bøger. Vi læser så mange, at vi ligger på 2. pladsen over kommuner med flest udlån af e-bøger. På førstepladsen ligger Gladsaxe Kommune.

”Jeg oplever, at borgerne i Greve har været rigtigt gode til at tage lyd- og e-bøgerne til sig som et supplement til den fysiske bog. Det er min opfattelse, at det for borgerne i Greve handler om den gode læseoplevelse. Og ikke så meget om mediet man læser den på,” siger stadsbibliotekar Marianne Olsen.

Lån e-bøger gratis på biblioteket

Tjenesten hedder eReolen, og det er folkebibliotekernes fælles e- og lydbogsservice. Det er her alle de elektroniske bøger og lydbøger, som du kan låne på bibliotekets hjemmeside, findes. Du kan vælge, om du vil bogen på din computerskærm, din mobil eller på din tablet.

”Det glæder mig, at vi læser flere e-bøger i Greve Kommune. Og jeg håber, at det er alle, ung som gammel, som bruger tilbuddet. Jeg tror især, at udleveringen af Ipads har gjort e-bøgerne let tilgængelige for vores skolebørn i kommunen,” siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Anne Marie Lyduch.

Det er nemt at komme i gang

Hvis du også vil i gang med at læse e-bøger, kan du låne e-bøger via Greve Biblioteks hjemmeside eller ved at hente appen eReolen.

Du skal kontakte det lokale bibliotek for at blive oprettet som bruger.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen