APRILSNAR: Greve får nyt vartegn ved Mosede Fort

Greve-højhus.jpg

APRILSNAR: Greve får nyt vartegn ved Mosede Fort

En 290 meter høj bygning vil inden for de kommende år skyde op på plænen ved Mosede Fort.

Greve Kommune og investeringsfonden Dyns Invest blev i går enige om finansieringen af et nyt vartegn, der skal sætte Greve på landkortet.

Vartegnet bliver Sjællands højeste bygning og kommer både til at indeholde almennyttige boliger, erhverv og daginstitutioner. På toppen vil Mosede Forts nye restaurant “Højdespringeren” servere lækker mad for danskere og turister, der sætter pris på en god udsigt. Som prikken over i’et bliver der lavet en udsigtsplatform over restauranten, hvor der installeres kikkerter til fri afbenyttelse.

“Med 290 meter i højden kan vi skabe plads til næsten alt det, borgerne har foreslået omkring Mosede Fort”, siger borgmester Pernille Beckmann med henvisning til den store debat omkring udvikling af Mosede Fort, som i efteråret fandt sted på kommunens facebookside.

Pernille Beckmann erkender, at der traditionelt er stor modstand mod højhuse i Greve, men hun forventer, at borgerne bliver stolte af det store vartegn, der kan tiltrække opmærksomhed for både ind- og udland.

“Et sådan vartegn vil på ny skabe hype omkring Greve, ligesom svømmehallen gjorde det, da den blev bygget tilbage i 1970’erne. Det kommer os alle sammen til gode”, siger Pernille Beckmann.

Greve Kommune vil rigtig gerne have borgernes hjælp til at navngive det nye vartegn. Derfor holder kommunen en konkurrence, hvor man kan vinde en middag med tre retter og vin, når restauranten i toppen af bygningen åbner. For at deltage skal man sende sit bud på vartegn@greve.dk.

Bygningen forventes at stå færdig i 2022.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen