Vild vækst gør arbejdskraft til virksomhedernes hovedprioritet | Nyheder

Arbejdskraft!

Det er, hvad de fredericianske virksomheder skriger på. I lighed med resten af landet.

Det viser seneste undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, der hvert år gennemføres af Dansk Industri.

Når virksomhederne oplever det marked, de har gjort det seneste år, så er det klart, at arbejdskraft, infrastruktur og uddannelse bliver deres hovedprioriteter. Det er en prioritering, som jeg er helt enig i, og vi gør selvfølgelig, hvad vi kan for at følge den, siger borgmester Steen Wrist, der hæfter sig ved, at kommunen blandt andet får ros for deres indsats på uddannelsesområdet og den grønne omstilling i undersøgelsen.

70 procent af de adspurgte virksomheder i undersøgelsen vil anbefale andre at etablere sig i Fredericia Kommune.

Omvendt er der en del af virksomhederne, der oplever at dialogen med kommunen kunne være bedre. Det tager vi alvorligt, tager ind og gør noget ved, og det er allerede et fokusområde sammen med vores gode samarbejdspartnere. Der er meget godt i undersøgelsen, men der er også forbedringspotentiale, og det tager vi seriøst, siger Steen Wrist.

De ledige er suget op af vækstmotoren

Direktør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, ser også arbejdskraft som det helt store fokuspunkt.

Vi har haft en særlig stærk vækstmotor, der har suget mere eller mindre alle ledige op. Vi må og skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne bedst muligt her. Vi samarbejder tæt med kommunen om det, siger Kristian Bendix Drejer.

Ved Business Fredericia ser man også flere områder i undersøgelsen, hvor der er plads til forbedringer.

Sagsbehandling, dialog, infrastruktur og skat er helt sikkert noget, som vi skal have diskuteret i vores daglige samarbejde med kommunen. Inden for infrastruktur er det eksempelvis nødvendigt, at vi snarest får sat skub i arbejdet med afkørsel 61. Og når vi snakker dialog skal vi sammen med kommunen styrke vores position som brobyggere, siger Kristian Bendix Drejer.

God dialog skal styrke områder

Når det kommer til sagsbehandlingstider for byggesager er Fredericia Kommune gået tilbage i målingen siden seneste undersøgelse.

Jeg oplever heldigvis en god dialog med kommunens byggesagsafdeling, og jeg er sikker på, at vi nok skal rykke os på området. De er lydhøre overfor de ideer, vi kommer med, og vi er allerede i en rigtig god dialog, der bygger på åbenhed og ærlighed, siger Michael Kristensen, formand for Fredericia Håndværkerforening.

Overordnet ser borgmester Steen Wrist da også flere områder, hvor undersøgelsen kan styrke den dialog og samarbejde, der er i forvejen.

Sammen med aktørerne skal vi styrke den virksomhedsrettede indsats fra jobcenteret. Der har været et god udviklingssamarbejde de senere år, hvor vi har sat gang i forskellige langsigtede initiativer, siger Steen Wrist.

Fakta:

Dansk Industri gennemfører hvert år en undersøgelse af erhvervsvenlighed. Undersøgelsen indebærer blandt andet spørgeundersøgelse ved virksomheder og statistisk data. 84 fredericianske virksomheder har deltaget i årets undersøgelse.

Fredericia har fået en placering som 38.

Virksomhederne mener, at kommunen først og fremmest skal prioritere arbejdskraft, infrastruktur&transport og uddannelse.

70 procent af de adspurgte virksomheder vil helt sikkert eller sikkert anbefale andre at etablere sig i kommunen.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top