Stort kunstprojekt forskønner sundhedshuset | Nyheder

Kultur- og Idrætsudvalget og Sundhedsudvalget er gået sammen om et projekt, der har til formål at give Fredericia Sundhedshus et kunstnerisk løft. Sundhedshuset skal gennemgå en udvendig renovering, som bl.a. omfatter en klimaskærm. Det er denne nye ’skal’, som vil få en kunstnerisk løft, der skal forskønne bygningerne.

”Det er efterhånden bredt anerkendt, at kunst og kultur kan medvirke til at gøre noget godt for sundhed og trivsel og på den måde skabe livsværdi. Der ligger en stor gevinst i, at renoveringen af sundhedshusets facade bliver andet og mere end en klimaskærm. Det bliver en kunstnerisk udsmykning, og på den måde bliver det et stærkere projekt, der kommer hele Fredericia til gavn. Jeg er meget glad for, at Statens Kunstfond er gået ind i projektet og jeg glæder mig til samarbejdet”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget og medlem af kunststyregruppen.

Statens Kunstfond er gået ind i projektet og har bevilget kr. 150.000, så der i første omgang kan blive lavet et skitseprojekt. Det betyder, at en kunstner vil blive bedt om at lave et forslag til et kunstværk, der kan integreres i byggeprojektet. Der er nedsat en lokal styregruppe, der sammen med Statens Kunstfond skal godkende forslaget og sikre, at sundhedshuset får det helt rigtige projekt. Denne proces kommer til at vare indtil slutningen af marts, og herefter går arbejdet med at realisere selve projektet i gang.

”I Statens Kunstfond oplever vi en stor efterspørgsel efter kunst til sundhedshuse og hospitaler, hvor man tror på, at kunst kan være med til at skabe liv og motivation – og dermed bidrage til et godt og sundt liv. I Fredericia er Danmarks største sundhedshus i gang med at blive etableret, og vi ser en masse muligheder i at tænke kunst ind i det store hus. Her er der uden tvivl et stort potentiale for at skabe noget rigtig spændende for de mange borgere og ansatte, som færdes her i det daglige. Vi glæder os meget til at samarbejde med kommunen om projektet”, siger udvalgsleder for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Jeannette Ehlers.

Formand for Sundhedsudvalget glæder sig også over det kunstneriske løft af sundhedshuset og samarbejdet med Statens Kunstfond.

”Jeg er meget spændt på at se det endelige skitseprojekt, og jeg tror, at projektet kan være med til at understrege skiftet fra sygehus til sundhedshus. Projektet er et udtryk for de muligheder, der ligger, når vi arbejder på tværs i kommunen om fælles målsætninger. Samarbejdet mellem sundhedsområdet og kulturområdet er et oplagt sted at skabe udvikling. Kunsten påvirker og berører os mennesker, og det håber jeg, de mange mennesker, der hver dag gæster vores sundhedshus, får glæde af”, siger Susanne Bjerregaard Mørck, formand for Kultur- og Idrætsudvalget og medlem af kunststyregruppen.   

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen