Spot på sundheden og trivslen | Nyheder

 

For tredje år i træk er der sundhedsuger i Fredericia. I år vil der fra den 14. september til 11. oktober 2020 være ekstra spot på den fysiske sundhed og den mentale sundhed, velvære, trivsel og fællesskaber.

”Vi vil i Sundhedsudvalget gerne sætte fokus på den brede sundhed og trivsel og især nu, hvor vi har en helt særlig situation med Corona. Coronaen gør, at sundhedsugerne selvfølgelig er lidt anderledes i år, men den har om noget også tydeliggjort, hvor betydningsfuld ens trivsel, fællesskaber og fysiske gøren og laden kan være. Vi skal huske at passe på os selv og hinanden”, siger Turan Savas næstformand i Sundhedsudvalget.

Sundhedsugerne favner en bred vifte af forskellige gratis aktiviteter og arrangementer, som både interne og eksterne aktører har planlagt. I sundhedsugerne vil det blandt andet være muligt at komme på rundvisning på Fredericia Sundhedshus, komme til foredrag med Julie Rubow, afprøve golf eller klangmeditation eller møde op til gåture, lungetjek og en snak med kommunens hygiejnesygeplejersker.

Alle arrangementer overholder de nationale retningslinjer i forhold til at forebygge smittespredning af COVID-19, herunder antal mennesker og afstand.

Sundhedspolitik
Sundhedsudvalget har besluttet, at Fredericia Kommune skal have en ny sundhedspolitik. Arbejdet med politikken starter i forlængelse af sundhedsugerne, og den skal ligge klar i foråret 2021.

”Det er vigtigt, at vi får en ny sundhedspolitik, der har øje for de mange forskellige facetter, der er af sundhed, og som kan være med til at understøtte et lokalområde, hvor alle trives og har mulighed for et godt liv. Sundhedspolitikken skal passe til, hvordan vi tænker sundhed i Fredericia. Det vil sige, at vi arbejder med politikken på tværs af udvalgene og med en forebyggende tilgang i forhold til alle vores borgere – børn, unge og seniorer. Sundhedspolitikken vil komme til at tage afset i blandt andet vores medlemskab af WHO Healthy Cities og Fredericia for Verdensmålene”, fortæller formand for Sundhedsudvalget Susanne Eilersen.

Derfor vil der i forbindelse med sundhedsugerne være mulighed for at komme med input til den nye sundhedspolitik. Det vil blandt andet være muligt, at møde Sundhedsudvalget på Fredericia Sundhedshus på udvalgte dage i løbet af de kommende uger.

Mere information:
Alle aktiviteter og arrangementer i løbet af sundhedsugerne er samlet på Fredericia Sundhedshus hjemmeside www.fredericiasundhedshus.dk under ’kalender og events’.
Derudover vil der på Facebook-siden ’Fredericia Sund By’ blive delt gode historier og fortællinger fra ugerne, og praktisk information.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top