Programmet for 175 års-jubilæum er klar | Nyheder

Hvert år i juli markeres Fredericias særlige rolle som fæstningsby til Fæstningsdagene i Fredericia. Traditionen tro fyldes byens gader af flotte parader, optog, musik og spændende begivenheder, der fortæller om den historiske krig og den fantastiske sejr.

Men i år bliver noget ganske særligt, for i 2024 markeres 175-års jubilæet for Slaget ved Fredericia 6. juli 1849.

”Soldaternes udfald fra byens porte for 175 år siden vendte krigslykken, og i dag står 6. Juli-Dagene som symbol på vores urokkelige vilje til at forsvare vores frihed og vores fællesskab. Det skal naturligvis fejres, for et jubilæumsår er en gangs særlig anledning. Derfor glæder det mig også, at programmet Fæstningsdagene og 6. Juli-Dagene i år spreder sig over otte dage fyldt med historiske oplevelser, musik og events for hele familien”, siger borgmester Christian Bro.

Programmet for Fæstningsdagene og 6. Juli-Dagene byder både på flotte parader og optog, men og en masse nye aktiviteter. Et så flot program kræver fællesskab, og 175 års-jubilæet bliver også løftet i et tæt samarbejde mellem Fredericia Kommune, 6. Juli Komiteen, Garnisonen og mange lokale, frivillige kræfter.

”Fællesskabet er afgørende for en succesfuld markering af 5. og 6. juli, og det er det især i et jubilæumsår. Derfor skal lyde en stor tak til alle involverede og støttende myndigheder, frivillige foreninger og musikkorps m.fl., som alle er med til at bidrage til, at hele det imponerende program kan lade sig gøre,” siger formand for 6. Juli Komiteen Erik Schwensen.

Garnisonen har altid spillet en vigtig rolle i fejringen af Udfaldet fra Fredericia igennem 175 år. For ingen markering af 5. og 6. juli uden byens soldater.

”Når vi i år markerer 175-året for Udfaldet fra Fredericia, mindes vi ikke kun en afgørende begivenhed i dansk militærhistorie, men også den uudslettelige rolle, som vores soldater har spillet i hjertet af fæstningsbyen Fredericia. Og Fredericias garnison er mere end en militær enhed; den er en kerne af fællesskab og styrke, der har stået vagt om byens værdier og sikkerhed gennem århundreder”, siger oberst Henrik Graven Nielsen.

Hele programmet for Fæstningsdagene og 6. Juli-Dagene kan ses her: http://www.visitfredericia.dk/faestningsdagene

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top