Plan for genåbning af sundhedsplejen | Nyheder

Arbejdsdagen for sundhedsplejerskerne i Fredericia Kommune har været noget anderledes her under Covid-19-krisen. Der er blevet arbejdet hjemme fra, online og hjemmebesøg har været begrænset for at mindske smittespredningen. Men nu har Sundhedsstyrelsen lavet nye retningslinjer for sundhedsplejen, så det er muligt at genåbne aktiviteterne igen.

”Det er en stor ting at blive forældre, og vores opgave er at hjælpe forældrene, så alle trives i den lille nye familie. Den opgave har vores sundhedsplejersker klaret rigtig godt under Covid-19-krisen, men jeg glæder mig over, at vi nu kan øge aktiviteten til at kunne varetage alle funktioner på vanligt niveau, dog med de begrænsninger, som retningslinjerne for afstand og hygiejne giver. Det, at sundhedsplejerskerne igen kommer på hjemmebesøg, giver tryghed – især for førstegangsfødende mødre”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Spædbørn og småbørn
I forhold til spædbørn, så bliver graviditetsbesøg, barselsbesøg på 4.-5. dagen efter fødslen, etableringsbesøg og efterfølgende besøg gennemføres som hjemmebesøg fra den 18. maj 2020.
Det samme gør sig gældende for småbørn. Her vil sundhedsplejerskerne igen føre tilsyn med småbørn i alderen 1 – 5 år. Hjemmebesøgene bliver gennemført efter Sundhedsstyrelsen retningslinjer i forhold til smittespredning.

Gruppeaktiviteter
Mødregrupper, forældregrupper, kostvejledning og andre aktiviteter, der foregår i grupper, kan igen blive afholdt fysisk, hvis retningslinjerne for hygiejne, afstand og forsamlingsforbuddet overholdes. Aktiviteterne starter op i den nærmeste fremtid.

Unge mødre og barselsgrupper vil også starte op i den nærmeste fremtid.

Skolebørn
Børn i 0.-9. klasse vil igen blive tilbudt sundhedsundersøgelser som ind- og udskolingsundersøgelse, samtaler og sundhedspædagogiske gruppeaktiviteter. Dog skal blandt andet retningslinjerne for hygiejne og afstand overholdes, så smittespredning begrænses.

”Det glæder mig, at sundhedsplejerskerne igen kan udføre deres arbejde fuldt ud, og at de på den måde igen er med til at understøtte den generelle sundhed i børnefamilierne”, siger Turan Savas, næstformand i Sundhedsudvalget.

 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top