Nu åbner Det Hvide Vandtårn for alle | Nyheder

Det Hvide Vandtårn er et af byens store vartegn. Det er uundgåeligt, hvis du skal tegne byens silhuet, og det er umuligt at overse, hvis du er på voldtur.

Nu bliver det også væsentligt nemmere at komme op i tårnet og nyde udsigten over byen. Fra den 1. april kl. 8 vil en ny digital adgangsløsning gøre det muligt for alle at låse sig ind med deres danske eller udenlandske betalingskort, som har kontaktløs funktion, samt GooglePay, ApplePay og MobilePay.

”Jeg er super glad for, at tårnet nu bliver lettere tilgængeligt. Det har simpelthen været for omstændgt at komme op i tårnet hidtil. Nu sikrer vi nemmere adgang til tårnet. Det er svært at komme udenom, at Det Hvide Vandtårn er et byens store vartegn og attraktioner, så det er et kæmpe plus på turismeområdet, at det bliver så nemt nu, ” siger Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.

Udover udsigten kan besøgende også nyde udstilling fra Museerne i Fredericia. Første udstilling er et udvalg af de historiske bygninger i Fredericias bymidte, som gæsterne også kan se fra tårnets top.

Et godt krydderi på en voldtur

Det er ikke kun turister, der får glæde af åbningen. Også byens borgere turister vil fremover få nemmere ved at nyde udsigten fra attraktionen, når de er på voldtur.

”Udsigten fra vandtårnet er enestående. Det giver et fantastisk udsyn over både by og bælt, og det er dejligt, at den udsigt nu bliver mere tilgængelig for både borgere og besøgende. Et besøg i tårnet vil være et ekstra krydderi på en gåtur langs Volden, og her vil man kunne få et flot udsyn over Fredericias flotte omgivelser, som samtidig er del af Danmarks største naturpark – Naturpark Lillebælt, så jeg er utrolig glad for, at Vandtårnet nu bliver en attraktion som giver borgere og turister mulighed for at opleve byen og naturen fra et fugleperspektiv. Jeg håber, at mange vil benytte påsken til at besøge tårnet, ” siger John Nyborg, næstformand i Bosætnings- og Turismeudvalget.

Vandtårnet vil være tilgængeligt alle dage fra 8.00 til 18.00. Entre koster 20 kroner pr. person. Børn under 10 år har gratis adgang. Entrebeløbet vil gå til bl.a. vedligehold.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top