Jul i den gamle fæstningsby

Julen er noget ganske særligt, og i den gamle fæstningsby Fredericia bliver der skruet helt op for julehyggen i år

Julemand, julemarkeder, granguirlander, juletræer og masser af julelys skal være med til at sprede julestemning fra midten af november og helt indtil juleaften. Hele juleprogrammet i Fredericia bliver markedsført med en stor og flot kampagne, der skal understøtte det lokale handelsliv.

”Det er vigtigt, at vi understøtter vores lokale handelsliv, for vil vi gerne handle lokalt i morgen, skal vi handle lokalt i dag. Derfor har vi skruet helt op for julestemningen i måneden op til jul med et stort og flot juleprogram, ny julepynt i gaderne, gammeldags julemarked og masser af gratis oplevelser”, fortæller Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.

Juleprogrammet, som bliver offentliggjort i dag, bliver skudt i gang med julemandens ankomst den 17. november, hvor juletræerne på Axeltorv og Rådhuspladsen bliver tændt. Samme dag bliver den nye julepynt i gågader også tændt. Julestjernerne bliver byttet ud med granguirlander og julelanterner.

”Vores vision er at skabe unikke oplevelser for borgerne hver dag, og det er vores store juleprogram et rigtigt godt eksempel på. Sammen med julemarkedet håber vi, at alle juleaktiviteterne kan være med til at tiltrække handlende fra vores nabobyer til gavn for vores lokale handelsliv”, siger John Nyborg, næstformand i Bosætnings- og Turismeudvalget.

Den populære nattevægter, som gæstede Fredericia under 6. Juli-Dagene vender tilbage og skaber julestemning med sang og fortællinger i gaderne sammen med nogle af Danmarks bedste gadekunstnere, der underholder med juleforestillinger. Der er hestevognskørsel i fæstningsbyens hyggelige gader, guidede julevandringer, julekoncerter og musik i gaderne, nissegøgleri, og man kan også se julemandens rensdyr.

Udover det store julemarked på Rådhuspladsen op til jul, så er der også julemarked i Madsby Legepark. Hele juleprogrammet kan ses på visitfredericia.dk/jul-fredericia.      

 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top