Fremskudt beskæftigelse virker | Nyheder

På Helhedsplansudvalgsmødet den 3.september blev udvalget præsenteret for en ny rapport fra Center for Boligsocial Udvikling, der har evalueret på fremskudt beskæftigelse i udsatte boligområder – blandt andet indsatsen i Korskærparken. Og det virker.

”Vi kan se, at det virker. Jeg er meget stolt af den indsats, som vores medarbejdere yder i Korskærparken – og det virker fordi, vi har et fantastisk tæt samarbejde mellem jobcentermedarbejderne og de boligsociale medarbejdere” fortæller Turan Savas, Formand for Helhedsplansudvalget.

Rapporten blev præsenteret på mødet af chefkonsulent Mette Fabricius fra Center for Boligsocial Udvikling, og hun fremhævede, at udsatte ledige har gavn af fremskudt beskæftigelse og at det særligt gælder indvandrere – herunder langtidsledige og indvandrerkvinder.   

”Det er dejligt at se, at vores indsat har virket, og at f.eks. indsatsen ’Din Uddannelsesvej’ har hjulpet mange unge videre. Alene i august var der 13 unge, som havde rigtig svært ved at komme videre, der kom i job eller uddannelse”, siger Tina Horne, medlem af Helhedsplanudvalget.

Den fremskudte beskæftigelse i Korskærparken har formået at skabe et uformelt miljø, hvor det er ok, at komme forbi.

”Kombinationen af vores medarbejdere og jobcentrets medarbejdere er med til at skabe et trygt miljø – og så kender de dem, der bor her. Men det er vigtig at understrege, at det ikke kun handler om fysisk placering, men i højere grad om metoden. Jeg er glad for, at vi nu har tallene til at bevise, at det virker”, siger Kasper Søstrøm, der er projektchef for den boligsociale Helhedsplan i Sønderparken og Korskærparken.

På mødet i Helhedsplansudvalget blev rapporten drøftet på tværs af udvalgets medlemmer og de tre beboerrepræsentanter, der deltog. Efterfølgende var der bred enighed om, at man ville anbefale Social- og Beskæftigelsesudvalget at kigge på den fremskudte beskæftigelsesindsats.

”Man kunne sagtens se på, om man bruge erfaringerne fra den fremskudte indsats og lave noget lignende i andre boligområder, der er udfordret på beskæftigelse” fortæller Peder Tind, der både er med i Helhedsplansudvalget og formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Det ser både Finn Muus, direktør i Boligkontoret Fredericia og direktør for boli.nu Jens Christian Lybecker muligheder i.

”Der er ingen tvivl om, at vi ser det som en kæmpe mulighed for at få flere af beboerne i vores boligforeninger i beskæftigelse”, bekræfter de begge.

Fakta:
Rapporten ”Fremskudt Beskæftigelse i Udsatte Boligområder – slutevaluering af indsatser under puljen ”uddannelse- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder” udkom i juni 2020. Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) arbejder på at styrke de boligsociale indsatser i udsatte boligområder. CFBU er en selvejende institution under Transport- og Boligministeriet

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top