Fredericia styrker fokus på vækst, teknik og klima med ny direktørstilling | Nyheder

Der er fortsat et stort fokus på udvikling, bl.a. med Kanalbyen, bosætning og Campus, derfor udvides direktionen med en koncerndirektør for vækst, teknik og klima

Byrådet har 19. april 2021 vedtaget, at direktionen i Fredericia Kommune fremover vil bestå af fire direktører, en kommunaldirektør og tre koncerndirektører, så kommunens samlede faglighed er repræsenteret omkring direktionsbordet. Dette er samtidigt en strategisk prioritering af vækst, teknik og klima i Fredericia Kommune, hvilket cementeres med ansættelsen af en koncerndirektør på området.

”For mig har det været afgørende, at alle fagligheder i en kommune er repræsenteret i en direktion, så der er det nødvendige faglige samspil til at sætte en fortsat god retning for Fredericia. Det er også på det her område, at nye virksomheder banker på, og dem kommer der mange af nu. Den faglighed skal helt med ind til direktionsbordet”, siger borgmester Steen Wrist (A).

Med en direktør for Vækst, Teknik og Klima vil en udvidelse af direktionen samlet set sikre den nødvendige strategiske og faglige viden i direktionen, og Fredericia Kommune vil få en direktion med et bredt udviklingsfokus og et solidt kendskab til kernedriften.

”Der er behov for, at vi får styrket beslutningskraften og kompetencen i direktionen, for jo flere kompetencer, jo mere nuanceret kan der blive set på udviklingen af Fredericia Kommune. Så en udvidelse af direktionen med en ny direktør for Vækst, Teknik og Klima, Teknik og Klima hilser jeg velkommen”, siger Susanne Eilersen, 1. viceborgmester (O).
 
For nyligt oprustede Fredericia Kommune også med ny klimachef, der blandt andet skal stå i spidsen for kommunens ambitiøse Klimaplan 2020. Stillingen som klimachef er ny og hænger sammen med, at Fredericia Kommune opruster på klimaindsatsen.

”Tilbage i december 2020 gav vi i byrådet grønt lys til en ambitiøs klimaplan, der er på et niveau, der matcher Paris-aftalen. Så det er naturligt, at det øverste lag i kommunen også afspejler vores ambitioner på den front med en direktør for blandt andet klimaet”, siger byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz (Ø).

Interessen for nye byggegrunde i Fredericia Kommune er stor. Det ses ikke mindst i Fuglsang Vest, hvor over halvdelen af grundene blev revet væk. Derfor vil der med en ny direktør for Vækst, Teknik og Klima også blive sat yderligere fokus på bosætningsstrategien.
 
”Vi kommer til at arbejde endnu mere med vores bosætningsstrategi de næste mange år, og her vil en direktør for Vækst, Teknik og Klima kunne være med til at holde et vedvarende fokus på vores bosætning. Vi ønsker nemlig både at fastholde og tiltrække nye borgere og især børnefamilier, og Fredericia har meget at byde på til særligt den målgruppe”, siger byrådsmedlem Pernelle Jensen (V).

Også byrådsmedlem Karsten Byrgesen (D) hilser den nye direktørstilling velkommen:

”Hele det byggetekniske og miljøområdet er noget af det vigtigste i en kommune som Fredericia. Med denne stilling viser vi overfor både borgere og virksomheder, at det er et område, vi prioriterer meget højt. Det understøtter, at vi ønsker at skabe gode vilkår for virksomheder og borgere – både dem, der allerede er her og dem, der flytter til”.

Konstituering i ny direktørstilling
For at sikre en holdbar organisering og håndtering på det øverste ledelsesniveau i tiden frem til besættelsen af stillingen har Byrådet besluttet at konstituere koncernchef for Teknik og Miljø René Olesen som direktør for Vækst, Teknik og Klima. Det vil være både hensigtsmæssigt og gavnligt, og give de øvrige direktionsmedlemmer mulighed for at holde det nødvendige fokus på deres respektive områder.

På den måde kan en samlet direktion også understøtte organisationen i den opfølgning, der sættes i gang i forlængelse af advokatundersøgelsen og de interne afdækninger.

Der vil være tale om en konstituering frem til endelig ansættelse af en direktør for Vækst, Teknik og Klima, som tidligst forventes at kunne ske pr. 1. august 2021. Stillingen forventes at blive slået op medio maj.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top