Fredericia har fået nyt musicalteater | Nyheder

Fredericia Musicalteater skal genskabes med samme høje kunstneriske kvalitet, som har været varemærket for det tidligere Fredericia Teater. Sådan lød det fra et enigt Fredericia Byråd, da de vedtog Budget 2021. På et online byrådsmøde den 14. januar godkendte byrådet stiftelsesgrundlaget for et nyt teater. Det betyder, at Fredericia nu har fået et nyt musicalteater i byen. 

”Teatret er et fyrtårn for byen, og med udsigt til lysere tider, hvor vi atter kan mødes og få nogle kulturelle oplevelser sammen, er det dejligt, at vi igen kan se frem til musicalforestillinger i Prinsessegade”, siger Christian Jørgensen, der er næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget og bestyrelsesmedlem i det nye Fredericia Musicalteater.

I Budget 2021 har byrådet afsat 11 mio. kr. årligt til det nye teater. Fredericia Kommune er lige nu i grundig dialog med staten om at beholde status som paragraf 5 teater med det tilskud, muligheder og forpligtigelser, der følger med. 

Ny bestyrelse udpeget
Der er blevet nedsat en bestyrelse, som består af byrådsmedlem Christian Jørgensen (V), uddannelsesansvarlig på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia Jonathan Flom og direktør for Messe C Grete Højgaard. Hun er også udpeget til at stå i spidsen for bestyrelsen. Grete Højgaard ser frem til at tage del i arbejdet med at genrejse Fredericia Musicalteater.

”Jeg glæder mig enormt meget til at engagere mig i teatrets opgaver og understøtte udviklingen som Danmarks Musicalhovedstad. Fredericia skal igen på Danmarkskortet som destination for kunstneriske oplevelser i verdensklasse, og vi er godt på vej”, siger Grete Højgaard, bestyrelsesformand i Fredericia Musicalteater. 

God balance mellem kunst og kroner 
Bestyrelsen skal nu konstituere sig selv, og en af de første opgaver bliver at igangsætte en proces, hvor der skal ansættes en todelt ledelse på teatret; én kunstnerisk og én økonomisk chef. Begge skal i samarbejde med bestyrelsen sikre en god balance mellem kroner og øre og kunstneriske ambitioner i den daglige drift og udvikling af scenekunsten i teatret. Derudover vil der være et styrket tilsyn fra Fredericia Kommune, som skal sikre et veldrevet og økonomisk stabilt teater.  I opstartsfasen vil Fredericia Kommune ”udlåne” medarbejdere til at understøtte bestyrelsens arbejde, indtil ledelsen er på plads.  

Danmarks Musicalhovedstad starter i det små
For at understrege ambitionen om, at Fredericia skal være Danmarks Musicalhovedstad, har byrådet investeret i musicals i børnehøjde. Teatret skal blandt andet lægge scene til børnemusicals, og så arbejdes der på at udvikle en særlig musicalprofillinje i folkeskolen og et koncept for, hvordan børnemusicals kan komme til at spille en endnu større rolle i Fredericias daginstitutioner og folkeskole, så børn og unge kommer i tæt berøring med forskellige musicaldiscipliner. 

Kontakt

Steen Wrist Ørts (A), borgmester
29 16 42 61

Christian Jørgensen (V)
24 61 11 99

Susanne Eilersen (O)
23 30 24 90

Cecilie Roed Schultz (Ø)
61 33 16 32

Grete Højgaard  
Adm. direktør / Managing Director, Messe C
30506556

Foto: Janus Lauvring 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen