Falck skal lynteste i Fredericia | Nyheder

I denne uge vendte 0.-4. klasse tilbage til deres klasser på kommunens skoler. Samtidig har regeringen besluttet, at alle medarbejdere som møder ind, skal tilbydes test to gange om ugen. For at for at komme hurtigt i gang med størst mulig fleksibilitet, så har Fredericia Kommune indgået en aftale med Falck om kviktests. Så fra på mandag bliver alt personale, der møder frem på folkeskolerne tilbudt en test. Det gælder også medarbejderne i SFO’erne og andre.

”Jeg er oprigtig glad for, at aftalen gælder både privat- og folkeskoler. Fra på mandag er vi klar med test af medarbejderne på folkeskolerne, og i løbet af et par dage er vi forhåbentligt klar til at teste personalet på privatskolerne, når lovgivningen er på plads. Det er en god løsning, der skaber tryghed for både børn, forældre og personale. Og så kan aftalen med Falck skaleres op og ned efter behov alt afhængigt af myndighedernes anbefalinger. Det er godt med fleksibilitet, hvis de store elever også kommer tilbage inden længe”, siger Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Kommunen har indgået aftalen med Falck, da de både har stor erfaring med logistikken omkring testene og med at udføre kviktests.  Aftalen med Falck omfatter personalet på folkeskoler og privatskoler.

”Vi er glad for, at aftalen gælder både folke- og privatskolerne, og at der er en bred tilslutning til aftalen. Det er med til at skabe en tryg og sikker løsning for alle skolebørn og ansatte i kommunen”, siger Cecilie Roed Schultz, næstformand i Børne- og Skoleudvalget.

Der har i medierne i den seneste tid været forskellige udmeldinger omkring kviktest på skolerne i forbindelse med genåbningen.

”De forskellige udmeldinger i medierne har skabt en usikkerhed omkring genåbningen af skolerne, jeg er tilfreds med, at Fredericia Kommune i samarbejde med Falck har etableret muligheden for kviktest af lærerne på skolerne fra på mandag af. Muligheden for kviktest af lærerne på skolerne af kvalificeret sundhedspersonale giver, sammen med myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, den mest trygge skolegang for elever og lærere i den aktuelle situation. Det betyder, at lærerne kan koncentrerer sig om at tage sig bedst muligt af eleverne i genåbningen” siger formand for Fredericia Lærerkreds Per Breckling.

Børn kan nu testes i Fredericia
Sidste fredag blev det også muligt at få lavet af test af børn mellem 2 og 12 år i testcenteret i Fredericia.
Det er muligt at bestille tid til børn på coronaprover.dk med eget NemID, og teststationen er åben alle ugens syv dage mellem 7.30-18.30.

 

 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen