Ny fireårig rammeaftale med Ensemble Storstrøm

Ensemble Storstrøm er et af de fem basisensembler i landet, som modtager tilskud fra Statens Kunstfond med det formål at spille klassisk musik af høj kunstnerisk kvalitet. Ensemblet er en selvejende institution, og er hjemhørende i KUMUS i Guldborgsund Kommune. Under den nye rammeaftale for perioden 2021-24 modtager Ensemble Storstrøm et årligt statstilskud på 4.861.588 kroner.

Med en ny rammeaftale over de næste fire år følger også en ny strategi. Ensemblet skal blandt andet bidrage til talentudviklingen på tværs af kommunegrænserne herunder i samarbejde med kommunernes respektive musikskoler, samt skabe og opretholde et levende og varieret klassisk musiktilbud og musiske oplevelser for alle borgere i de fire kommuner.

Som noget nyt skal basisensemblet understøtte indsatser i den netop indgåede kulturaftale mellem Kulturregion Storstrøm, Kulturministeriet og de seks kommuner på Lolland-Falster og Sydsjælland.

Formand for Kulturregion Storstrøm og for Plan-og Kulturudvalget i Faxe kommune, René Tuekær, glæder sig over ”at vi i regionen fortsat har et klassisk musiktilbud på et højt kunstnerisk niveau for alle borgere og målrettet alle aldre.”

I Ensemble Storstrøm ser man frem til samarbejdet med kommunerne. Ensemble Storstrøms nye chef Maj Kullberg siger om aftalen.

– I Ensemble Storstrøm er vi glade for at den nye rammeaftale nu er godkendt. Ensemblet har et nært samarbejde med vores fire bidragskommuner og glæder sig til at føre den nye strategi ud i livet, hvilket er muligt med den økonomiske støtte fra kommunerne og Statens Kunstfond. Vi har særligt fokus på at levere store musikoplevelser på højt niveau ud til det bredest mulige publikum og på musikalsk samskabelse med børn som en aktiv del af områdets levende kulturliv.

De fire udvalgsformænd, som har været med til at sikre den nye aftale og økonomien i de fire kommuner er hhv. Martin Lohse (Guldborgsund), Tine Vinther Clausen (Lolland), Linda Frederiksen (Næstved) og René Tuekær (Faxe).

Alle kommuner glæder sig over aftalen, der sikrer, at Ensemblet kan fortsætte sit arbejde med at skabe klassisk musik i regionen.

– I Næstved Kommune glæder vi os til, at flere børn og unge møder den klassiske musik, og at ensemblet også bidrager til talentudvikling på området, fortæller Linda Frederiksen.

Martin Lohse (Guldborgsund) supplerer:
– Som hjemkommune for Ensemble Storstrøm oplever vi, helt tæt på, den værdi, ensemblet skaber ved at gøre musikken tilgængelig og nærværende – ikke mindst i forhold til vores børn og unge. Ensemblets pædagogiske formidlingsindsats giver ikke bare børn og unge en indgang til at lytte til klassisk musik, ensemblet styrker generelt den kulturelle og menneskelige dannelse. Vi ser frem til i den kommende aftaleperiode at understøtte Ensemblets arbejde med deres strategisk definerede opgaver og mål.

Tine Vinther Clausen (Lolland) glæder sig ligeledes over den nye fireårige rammeaftale.

– Som udvalgsformand og bestyrelsesmedlem i Ensemble Storstrøm er jeg stolt og glad for at vi har sikret en ny fireårig rammeaftale”. Ensemblets kreativitet og formidlingsevne giver den klassiske musik nyt liv, og bringer musikken ud til nye målgrupper. Ved både at nytænke koncerternes fysiske rammer og ikke mindst via tiltaget med små onlinekoncerter, øges tilgængeligheden for borgerne, der tilbydes andre og nye måder at mødes om kulturen på.

Læs mere om Ensemble Storstrøm https://www.ensemblet.dk/

 

 

Se den originale nyhed fra Faxe Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top