Indvielse af den nye direkte togforbindelse

Haslev trækker i festtøjet lige efter påske med flagallé i Jernbanegade. 
Tirsdag den 11. april kan den prisbelønnede, historiske stationsby nemlig glæde sig over endnu en historisk markering inden for togtrafikken – endda med en klar forbedring af infrastrukturen på Sjælland.
 
Det direkte tog mellem Næstved og Københavns Hovedbanegård kører for første gang tirsdag den 11. april, og det skal naturligvis fejres.
 
DSB kører med to indvielsestog med afgang fra Haslev klokken 6.52 og klokken 7.22.
Ved begge afgange vil borgmester Ole Vive fløjte afgangssignalet.
 
For pendlere og andre rejsende til og fra Haslev bliver den nye direkte togforbindelse en klar forbedring af rejseforholdene.
Der bliver ingen togskift på Køge Station, og rejsetiden bliver forkortet med 29 minutter om dagen – hvis man altså er pendler til og fra København.
Det bliver den største enkeltbegivenhed i den sjællandske regionaltogtrafik i årtier.
 
Der bliver serveret kaffe og croissanter på stationen i tidsrummet 6.30 – 8.00.
Inden afgang på første indvielsestog bliver der også sunget morgensang.
Børn fra kommunens daginstitutioner har lavet tog-tegninger, som bliver hængt op i en fint pyntet stationsbygning i dagens anledning.
 
– Alt godt kommer til den, der venter, lyder et gammelt ordsprog. Denne direkte togforbindelse fra Haslev til Københavns Hovedbanegård har vi ventet længe på, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det bliver godt. Godt for pendlerne. Godt for vores besøgende. Godt for erhvervslivet, siger borgmester Ole Vive.
 
– Jeg håber, at virksomheder og lokale vil dele budskabet om, at der endelig er kommet hul igennem med de hurtigere togforbindelser til og fra Haslev, tilføjer han.
 
Tag det historiske tog på dagen
 
Også Business Faxe opfordrer pendlere, som arbejder i Haslevområdet, til at tage denne nye togforbindelse på dagen. Det kan være, at de får oplevelsen af at kunne komme hurtigere til og fra arbejde, end de for eksempel gør i bil i dag. 
 
Dagtilbud og skoler i kommunen er også indbudt til at tage en tur med toget denne dag.
På den måde kan de få sig en god udflugt. Og børnene kan fortælle, at de altså var med et af de allerførste direkte tog mod København tirsdag den 11. april 2023.
 
Fejring på torvet om eftermiddagen
 
Klokken 16-17 fejrer vi åbningen af den nye togforbindelse på Torvet i Haslev med Christian Bøcker Sørensen fra Vision Haslev som konferencier.
 
1. viceborgmester Michael Christensen holder tale.
Faxe Musikskole underholder med sang og musik.
Og de unge fra Kariseuddannelsen deler popcorn og balloner ud.
Faxe Kommunes efterhånden velkendte kaffevogn vil også være på torvet, så man kan få sig en god kop kaffe.
   

Se den originale nyhed fra Faxe Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top