Faxe Kommune kategoriseret som inspirationskommune 

Jobcenter Faxe har gjort det godt i 2022. Bedre end forventet faktisk.
 
Det betyder, at Faxe Kommune på den seneste resultatmåling er placeret som nummer 26 blandt de 98 kommuner – og at Faxe er blandt de allerbedst rangerede på det sydøstlige Sjælland.
 
Helt præcist er 40 fuldtidspersoner flere end forventet af Styrelsen for Arbejdskraft & Rekruttering kommet i beskæftigelse i 2022.
 
Styrelsen sammenligner kommunerne nøje, så de enkelte kommuner kan justere og forfine deres indsats for at hjælpe borgere i uddannelse eller beskæftigelse.

Faxe Kommune er hoppet fra plads 67 i 2021 frem til plads 26 på ranglisten, og det får styrelsen til at kategorisere Faxe Kommune som inspirationskommune for andre kommuner.
 
Faktisk er udviklingen gået fremad for Faxe Kommune de seneste tre år.
I 2020 lå Faxe Kommune på plads 74 ud af 98 kommuner.
 
Ud over en flot placering på ranglisten har resultatet også en markant økonomisk positiv konsekvens. Ifølge styrelsen svarer resultatet nemlig til et mindre forbrug på offentlig forsørgelse på cirka 4,6 millioner kroner.
 
– Vi har været inde i en højkonjunktur, og det bidrager jo til, at arbejdsgiverne efterspørger mere arbejdskraft. Men resultatmålingen viser, at vores ansatte i Jobcenter Faxe har formået at udnytte denne situation bedre end landsgennemsnittet for kommunens borgere. Det kan man kun være stolt af, siger Allan Tirsgaard, formand for Beskæftigelses & Integrationsudvalget.
 
– Jeg ved, at de ansatte gør et kæmpe arbejde for at skabe gode relationer til vores lokale store og små virksomheder. Og med den gode dialog følger også, at jobcentrets ansatte ved mere om, hvad virksomhederne efterspørger, og hvordan vi kan skabe et match mellem arbejdstager og virksomhed, tilføjer Allan Tirsgaard.

 
     

Se den originale nyhed fra Faxe Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top