Nye takster for parkering fra 1. januar 2023

02. januar 2023

Som en del af Aalborg Kommunes budgetforlig for 2023 er der vedtaget en række takstændringer på de kommunale parkeringspladser i Aalborg Midtby fra 1. januar 2023. Samtidig får bilister med månedskort eller årskort nu mulighed for at parkere på Aabos Plads.

Som bilist skal du være opmærksom på, at der er kommet nye takster, når du skal parkere i Aalborg. Timetaksten på de offentlige kommunale parkeringspladser i Aalborg Midtby er fra årsskiftet steget med 1 kr. pr. time i henholdsvis rød og grøn zone. Fremover koster parkering 17 kr. i timen i rød zone, 10 kr. i timen i gul zone og 8 kr. i timen i grøn zone. I samme omgang er parkeringspladserne ved Sauers Plads og Sømandshjemmet flyttet fra grøn til gul takstzone.

 

Nye muligheder på Aabos Plads

Tidligere gjaldt årskort og månedskort kun i grøn zone, men fremover gælder de til både grøn og gul zone. Det betyder helt konkret, at bilister med månedskort eller årskort nu også har mulighed for at parkere på Aabos Plads.

Nye priser for månedskort, årskort og p-licenser

Prisen for et månedskort på parkering er fra 1. januar 2023 steget fra 400 kr. om måneden til 500 kr. og et årskort på parkering er steget fra 4.000 kr. årligt til 5.000 kr. En p-licens for dem, der bor i byen, koster nu 2.500 kr. pr. år.

Nye regler for el- og hybridbiler

Sammen med de nye takster for parkering i Aalborg er der fra årsskiftet også kommet nye regler for el- og hybridbiler. Ordningen om gratis årskort eller p-licens til ejere af el- og hybridbiler er ophørt, og det er derfor ikke længere muligt at parkere gratis i Aalborg for disse bilejere.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top