Masser af fritidstilbud til studerende

07. maj 2021

Aalborg Kommune og byens foreningsliv tilbyder nu en lang række fritidsaktiviteter til byens studerende hen over foråret og den tidlige sommer. Målet er er at nystarte og genstarte de fællesskaber, der har ligget stille under corona-nedlukningen.

Som studerende i byen har corona-nedlukningen været en hård periode socialt med mange begrænsende restriktioner. Det bliver der lavet om på nu, hvor samfundet langsomt lukker op igen. Byens foreninger og fritidsliv gør det nu endnu lettere for de studerende at komme ud af kollegieværelserne. De åbner nu dørene op for de mange studerende med en række gratis aktiviteter – med støtte fra Aalborg Kommunes genstartspakke.

I det nye tiltag kan de studerende kvit og frit afprøve mange aktiviteter i foreningslivet m.m. De kan komme til Crossfit, spille fodbold i AaB, ud og sejle på Limfjorden, prøve wakeboard, dyrke atletik, crossfit og mange andre tilbud.

– Jeg er glad for, at vi kan tilbyde en masse gode oplevelser til de unge studerende i byen, der i den grad har været i en isoleret og hård situation under nedlukningen. Jeg håber det kan være med til at sætte gang i det sociale liv igen. Og vi får jo hvert år mange nye studerende, som i en normal tid ville finde nye bekendtskaber i Aalborg og i det fysiske studieliv. Det har jo ikke rigtigt været muligt under corona, så det her er også en god mulighed for dem, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen.

I ugerne 19 – 24 vil det være muligt at booke tider til en eller flere aktiviteter, hvor de studerende kan møde ligesindede, som en genstart til en normal tilværelse efter måneder med isolation.

Tilbuddene, som henvender sig til studerende i alderen 16 – 25 år er placeret centralt i byen, hvor der findes mange studieboliger og kollegier.

– Jeg kan godt forstå, hvis de studerende er fyldt op af online-undervisning og den generelle sociale isolering. Det har nogle uheldige konsekvenser for nogle. Så derfor vil jeg da opfordre dem til at dykke ned i disse tilbud, og se om der ikke er noget for dem. Man kan komme ned og dyrke atletik på et af landets smukkeste atletikstadions i Skovdalen. Eller hvad med en sejltur på Limfjorden? Eller en tur på wakeboard i Aalborg Cable Park – det er bare med at komme afsted, opfordrer Mads Duedahl.

Mange af aktiviteterne skal man tilmelde sig, så aktiviteten kan afvikles på en sikkerheds- og sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Der vil løbende komme flere tilbud i sommerferien og efter, hvor flere aktører vil byde sig til med aktiviteter til de studerende.

Se og tilmeld jer aktiviteterne via dette link: https://drive.google.com/file/d/1XIaJcQ52VmEbCE_BLKwK0McKMenUyiZM/view

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen