Hvem skal have Handicapprisen 2020

21. september 2020

Det er nu, hvis du skal nominere nogen du kender til Aalborg Kommunes Handicappris 2020. Sidste frist for indsendelse er 28. oktober.

Sidste år gik prisen til musikkens mand, Poul Ankjær Andersen for hans flotte passionerede arbejde med musikalske oplevelser for de udviklingshæmmede på Værestedet Perlen i Aalborg. Tredje gang han var indstillet blev lykkens gang, og han var glad for anerkendelsen:

– Det er et privilegium at få lov til arbejde med det her hver dag. Jeg elsker at gå på arbejde – og så oven i købet få en pris for det. Det er jeg glad for, lød det fra Poul Ankjær Andersen efter prisfesten I Kulturhuset Trekanten i 2019.

Nu er det blevet tid til at en ny skal have spotlys for deres arbejde og engagement indenfor handicapområdet. Aalborg Kommune har åbnet for nominering til Handicapprisen 2020

– Det skulderklap som Handicapprisen er, er vigtigt. Vi skal have dem, der yder de flotte indsatser frem i spotlyset. Både så vi kan rose dem og klappe ad dem, men også så deres arbejde og historie kan motivere og fungere som inspiration for andre – og ikke mindst sætte fokus på handicapområdet generelt. Jeg ved, at der i Aalborg er masser af initiativrige og engagerede folk på handicapområdet, og jeg kan kun opfordre folk, der kender dem og måske møder dem hver dag, til at indstille dem til årets pris – det har de fortjent, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Det er nu man skal til tastaturet med de rosende ord og vendinger. Aalborg Kommune skal have nomineringerne i hænde inden 28. oktober. Man kan bruge selvbetjeningslinket på: www.aalborg.dk/handicappris.

Aalborg Kommunes Handicappris 2020 bliver uddelt i december. Med prisen følger en buket blomster, et diplom og en gave. Vinderen motiveres af Aalborg Kommunes Handicapråd

Prisen gives til enkeltpersoner, grupper eller virksomheder, som yder en særlig indsats for borgere med handicap fx i forhold til uddannelse, beskæftigelse, tilgængelighed, kommunikation, inklusion eller offentlig og privat service.

Prisen er tidligere uddelt til:

 • 2019: Poul Ankjær Andersen, for sit arbejde på Værestedet Perlen
 • 2018: Rikke Nielsen, Lykkeliga.
 • 2017: Team Tvilling, Aalborg.
 • 2016: IH Aalborg.
 • 2015: De frivillige seksualvejledere.
 • 2014: Judith Kok, frivillig i Arbejdsmarkedsafdelingen for skånejobs.
 • 2013: Mette Bluhme, for it-program, der kan give unge mulighed for at kunne kommunikere.
 • 2012: Tina Sloth, Fritidscentret Huset, Gl. Kongevej.
 • 2011: Birgit Boe Jørgensen, Center for Døvblindhed og Høretab (sansevenlig, oplevelsesrig mad).
 • 2010: Kørestolsfirmaet Wolturnus.
 • 2009: Aase Kvolbæk (for bl.a. sit arbejde i Handicaprådet).

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top