Elcykel-forsøg i Frejlev skal lokke borgerne ud af bilen

22. marts 2021

Aalborg Kommune gennemfører nu et forsøg i Frejlev, hvor 30 udvalgte borgere får mulighed for at have en elcykel som deres primære transportmiddel i en måned. Forsøget skal give indblik i, hvordan elcykler kan understøtte bæredygtig mobilitet. De første fem testpersoner får udleveret elcykler torsdag den 25. marts 2021.

Aalborg Kommune har gode erfaringer med at låne elcykler ud. I 2018 gennemførte kommunen et lignende forsøg i Vodskov, som viste flotte resultater i forhold til efterfølgende brug af både elcykler og almindelige cykler. I alt 41 borgere i Vodskov lånte en elcykel i en måned, og ud af dem har hver femte efterfølgende købt en cykel. Hver fjerde fortæller, at de cykler mere, og en af deltagerne har skiftet bilen ud med en elcykel.

Siden sidst er elcyklerne vrimlet ud på cykelstierne, og efterhånden er det alle voksne aldersgrupper, der har taget dem til sig. Forsøget i Vodskov har især fokus på at introducere elcyklen som et godt transportmiddel til og fra arbejde, studie og andre hverdagsgøremål, men deltagerne opfordres til at bruge cyklen til så mange ture som muligt.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen, glæder sig over, at forsøget nu gentages:

“Forsøget med elcykler i Vodskov blev en stor succes, og jeg glæder mig meget til at se, hvor mange mennesker, vi denne gang kan flytte fra bilen og over på cyklen. For udover at spare tid i trafikken er det også en mere miljøvenlig transportform at tage cyklen frem for bilen. Og så er der jo også de åbenlyse sundhedsmæssige fordele”.

Glæden deles med Ruth Christensen, der er formand for Frejlev Samråd:

“Jeg har selv haft elcykel i seks år og ved, hvad det gør ved cykelglæden. Så jeg er meget tilfreds med, at Frejlev er blevet udvalgt til netop dette forsøg. For det første er der enorm stor interesse for at afprøve elcyklen blandt byens borgere, hvor mere end 50 personer tilmeldte sig forsøget allerede den første dag, hvor Aalborg Kommune åbnede op for tilmeldingen. For det andet arbejder Frejlev Samråd benhårdt på at gøre Frejlev til en grøn by, og her passer elcykel-forsøget perfekt ind”.

Fakta:

Udlån af elcykler til pendlere i Frejlev er et forsøg, Aalborg Kommune gennemfører i samarbejde med Frejlev Samråd og cykelfirmaet Swapfiets.

Forsøget sker i perioden fra april til og med september 2021. Der er fem cykler til rådighed hver måned. Første hold (april) får udleveret cyklerne torsdag den 25. marts i tidsrummet kl. 17.00-19.00.

Det er gratis for deltagerne at låne en elcykel. Er der behov for reparation eller service i løbet af låneperioden, er det muligt at få gratis hjælp hos Swapfiets, som efter aftale kommer til Frejlev.

Elcyklerne får et servicetjek og bliver klargjort, inden næste deltager får udleveret cyklen.

Deltagerne forpligter sig til at svare på spørgsmål fra kommunen før, under og efter forsøget.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen