Stop tyven

Stop tyven!

Det gode naboskab sammenholdt med en række god råd og forslag til forholdsregler kan hjælpe med at stoppe tyven.

 • Stå sammen i nabolaget og hav et opmærksomt blik, hvad der foregår i kvarteret. Det er med til at gøre området mindre attraktivt for en indbrudstyv. Hils på dem, du møder og fortæl dine naboer, hvis noget uldent ser ud til at være på færde.  
   
 • Lad ikke dit hus krybe i ly bag en meterhøj hæk eller andre gemmesteder. Sørg for godt lys omkring dit hjem – lys med sensor øger risikoen for, at tyven bliver forstyrret i sit arbejde og bliver set af naboerne. Lås værktøj og haveredskaber inde. Der er jo ingen grund til at hjælpe tyven.
   
 • Dit hjem skal se beboet ud. Lad det rode lidt, brug tænd/sluk ure, så der er lyst, når det bliver mørkt. Få naboerne til at holde øje med dit hus, sætte en bil i indkørslen, tømme postkassen og bruge din skraldespand. Foreslå naboen at gå ture ved dit hus – og har det sneet, må de gerne traske ekstra godt med fodspor hen til husets døre, garage, carport osv. 
   
 • Gem værdifulde ting godt af vejen – og ikke under madrassen. Vælg et sted, tyven aldrig ville overveje. Fjern også værdigenstande, der er synlige ved indblik. 
   
 • At sikre døre og vinduer gøre det besværligt for tyven. To låse tager dobbelt så lang tid at bryde op som en. Indvendige dørlåse, der kræver brug af en nøgle, gør det besværligt for tyven af skabe gode og hurtige flugtveje – det kræver selvfølgelig, at du ikke lade nøglen sidde i låsen… 
   
 • Lad være med at melde ud på de sociale medier, at du ikke hjemme. 
   
 • Ring altid til politiet, hvis du ser mistænkelig adfærd, der tyder på indbrud. 

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen