Borgermøde: Vær med til at forme Svendborg Kommunes fremtid

Borgermøde: Vær med til at forme Svendborg Kommunes fremtid

Det går godt i Svendborg Kommune. Både i byen og på landet. Vi har samlet set haft en markant tilflytning, ledigheden er historisk lav, investorinteressen er i top, og byggemaskinerne kører i højeste gear. 

Men hvordan skal Svendborg Kommune se ud om 10, 15 eller 20 år? Hvad gør vi for at fortsætte og forstærke den gode udvikling, så vi også i fremtiden står stærkt i konkurrencen om at fastholde og tiltrække borgere, virksomheder og investeringer? 

De spørgsmål kan du nu være med til at finde svar på.  

Kommunalbestyrelsen har nemlig sat gang i arbejdet med en udviklingsstrategi, som skal sætte retningen for kommunens udvikling de kommende år. Derfor inviterer vi borgere, udviklingsaktører og andre interessenter til borgermøde. 

Sammen med det lokale forenings- og erhvervsliv har vi taget det første skridt ved at udpege fem styrkepositioner, som vi allerede er – eller har potentiale til at blive – rigtig gode til: natur, det maritime område, kultur, uddannelse og turisme. Dem kan du læse mere om her. Til borgermødet tager vi det næste skridt, når vi i fællesskab skal udforske de fem styrkepositioner i en række workshops.

Tid og sted 

Den 28. april 2022 kl. 18.30-21.20 
Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, Ryttervej 65, Svendborg

Program

18.30: Velkomst ved borgmester Bo Hansen 
18.40: Hvordan går det i Svendborg Kommune og hvad er vores særlige styrker? Intro til kommunens udvikling og de fem styrkepositioner ved kommunaldirektør Erik Meldgaard m.fl.
19.10: Trends og rammer for det gode liv i Svendborg: Det kan virke, som om verden er af lave, men nej – verden er ved at blive lavet! Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen tager os med ud i fremtiden og viser scenarier for, hvor vi mon kunne ende, hvis vi gør os umage sammen i dag
20.00: Hvad skal fremtidens Svendborg være kendt for? Fælles brainstorm med dit input til, hvad der skal kendetegne fremtidens Svendborg 
20.15: Pause 
20.30: Workshops om de fem styrkepositioner 
21.15: Fælles afslutning 
21.20: Tak for i dag

Tilmelding 

Tilmeld dig borgermødet og en workshop via dette link inden den 20. april. Der er et begrænset antal pladser.

Vil du deltage i det videre arbejde?

Til borgermødet kan du melde dig til én af fem arbejdsgrupper, som i perioden fra juni til oktober skal udvikle og beskrive konkrete initiativer, der fremmer de fem styrkepositioner. 

 

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen