Stor stigning i antallet af byggesager

I løbet af årets første fem måneder har kommunen således modtaget 245 byggesager med alt lige fra mindre ombygninger af private boliger til større erhvervsbyggerier.

– Antallet af henvendelser til Erhvervsservice fra virksomheder, der ønsker at bygge om eller bygge til, har været meget højt i 2020. Fortsætter tendensen, vil vi se det største antal ansøgninger til kommunen over en periode på 6 år, siger formand for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen.

Sammenlignet med samme periode sidste år er det en stigning på 30 sager og 77 sager for blot 2 år siden, og det vækker overraskelse og stor glæde:

– Det tager jeg som udtryk for, at borgere og virksomheder stadig har både økonomisk råderum og optimisme i forhold til den fremtidige udvikling i Sønderborg-området, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, og fortsætter:
– Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at det har en betydning for sagsbehandlingstiderne i Sønderborg Kommune. Det er naturligt, da vi allerede nu har modtaget 77 flere sager, end vi gjorde for blot 2 år siden.

Ifølge de landspolitiske mål skal sagsbehandlingstiderne ligge på mellem 40 og 60 dage afhængig af sagstype. Sammenlignet med disse mål placerer Sønderborg Kommune sig langt under gennemsnittet i alle sagstyper.

Sagsbehandlingstiden for byggesager i Sønderborg Kommune er på nuværende tidspunkt på 27 dage. Det skyldes den øgede mængde sager; men kommunens medarbejdere arbejder på højtryk for at levere en hurtig og effektiv sagsbehandling for at understøtte virkelysten i både erhvervsliv og hos borgerne.

I hele 2019 var der 521 byggesager i Sønderborg Kommune.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune