Sønderborg Kommune genåbner udearealer

Sønderborg Kommune genåbner udearealer

Kommunens udendørsfaciliteter som fx idrætsanlæg og grønne områder åbner for foreningsaktiviteter, og understøtter dermed KL, Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Boldspil Unions opfordring til foreningerne om at genoptage deres aktiviteter inden for sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Nu kan foreningerne så småt komme i gang med deres aktiviteter igen, så længe de max er 10 personer samlet, holder 1 meters afstand, er opmærksom på hygiejne, COVID-19 symptomer og i øvrigt følger gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.
 
– Vi har i en periode været nødt til at lukke ned for brugen af kommunens idrætsanlæg, ligesom vi har måttet sige nej til foreninger, der har ønsket at lave arrangementer på kommunens grønne arealer. Det glæder mig meget, at det nu er muligt at genoptage en vis form for aktivitet på vores grønne arealer. Vi har gennem hele perioden sørget for at vedligeholde banerne, så grønsværen er tip top klar til at tage imod både fodboldstøvler, men også alle mulige andre aktiviteter, der fint kan flyttes udenfor takket være årstiden, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.
 
Grønne områder, parker samt offentlige legepladser har været åbne for borgerne i hele perioden, men grundet forsamlingsforbuddet har der ikke været afholdt begivenheder eller arrangementer. Det vil fortsat ikke være muligt at benytte indendørsfaciliteter som fx toiletter og omklædningsrum ved kommunens idrætsanlæg.
 
– Vi har et stærkt foreningsliv i Sønderborg Kommune, og det er fantastisk at medlemmerne igen kan mødes, om end det bliver nødt til at ske i mindre grupper ad gangen. Genåbningen skal selvfølgelig ske på en måde, hvor vi fortsat begrænser smitte, og det er jeg helt tryg ved, man kan håndtere ude i de enkelte foreninger, siger formand for udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt, der anbefaler foreningerne at følge de udmeldinger og retningslinjer, der kommer fra de pågældende specialforbund eller særområder. Fx har FC Sønderborg lavet et forslag til retningslinjer for fodboldtræning, der beskriver, hvordan baner kan opdeles og afmærkes, så flere grupper af max 10 personer kan træne samtidig uden at komme i kontakt med hinanden.
 
Kommunens arealer skal som sædvanlig bookes via bookingsystem Webbook, der findes på kommunens hjemmeside. Hermed sikres det, at der ikke er flere foreninger, der bruger samme areal på samme tid.
 
Webbook: www.sonderborgkommune.dk/borger/booking-af-lokaler-og-anlaeg
Foreninger kan også sende en e-mail til fritid@sonderborg.dk hvis de har spørgsmål til booking af udearealer.

Kontaktinformation:
Formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard, mobil 27 90 02 18
Formand for udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt, mobil 27 90 02 17
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen