Sønderborg genåbner sundhedspleje, forebyggende indsatser og træningstilbud

Sønderborg genåbner sundhedspleje, forebyggende indsatser og træningstilbud

På baggrund af Regeringens beslutning om at tillade øget aktivitet i kommunernes sundhedsvæsen har Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune i dag godkendt, at borgerne igen kan tilbydes sundhedspleje, forebyggende indsatser samt genoptræning og vedligeholdelsestræning. Det vil ske med stort fokus på at undgå smittespredning.

Sundhedsplejen vil fra den 11. maj igen tage på hjemmebesøg og øge aktiviteterne med fokus på skoleundersøgelser og udsatte børn og familier. Kommunens tilbud om genoptræning og vedligeholdelsestræning genåbner også gradvist fra den 11. maj i Sønderborg, Gråsten og Nordborg. Fra den 18. maj kan borgerne igen kontakte Forebyggelsesenheden i Sundhedscentret i den normale telefontid kl. 8-9 på hverdage.
 
– Det føles rigtig godt, at vi nu er klar med yderligere tre genåbningsplaner til glæde for de mange borgere, der har måttet vente. Den gradvise genåbning sker med stærkt fokus på at minimere risikoen for at sprede smitte, og genåbningsplanerne er derfor heller ikke hugget i sten. De kan og skal tilpasses efterhånden som praksis viser, hvad der fungerer, og de udmeldinger der løbende kommer fra sundhedsmyndighederne, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen.
 
Genåbningen sker med en række smittereducerende tiltag og med telefonen og de digitale muligheder som omdrejningspunkt. I Sundhedsplejen vil familierne forud for hjemmebesøg blive ringet op for at afklare, om der er symptomer på COVID-19 i hustanden. Nogle typer konsultationer kan klares med en telefonsamtale. Kommunens forebyggende indsatser vil primært foregå som telefonvejledning eller via app’en LIVA, som rigtig mange borgere allerede kender. Holdundervisning vil også komme til at foregå digitalt som gruppebaserede webinarer.
Genåbningen af tilbuddene om genoptræning og vedligeholdelsestræning kommer i et vist omfang også til at foregå via telefon- og videoopkald. Ved fysisk fremmøde vil der udelukkende blive tilbudt individuel træning, hvor der lægges luft ind imellem tiderne, så borgerne undgår at møde hinanden. Venteværelser indrettes med god plads mellem siddepladserne. Der vil fortsat ikke blive gennemført træning på Hørup Plejecenter af hensyn til smitterisikoen for stedets beboere.
 
– Med de mange tiltag kan borgerne føle sig helt trygge, når vi nu lige så stille åbner op igen. Et telefonopkald kan gøre en stor forskel, og vi kan komme rigtig langt ved at tage forskellige digitale løsninger i brug. Men når det drejer sig om fx undersøgelser, så er et fysisk møde nødvendigt. Derfor er det rigtig dejligt, at vi også kan finde løsninger, hvor vi på en forsvarlig måde kan begynde at møde flere borgere ansigt til ansigt og give den hjælp, vejledning og træning, der er behov for, siger næstformand i Sundhedsudvalget Didde Lauritzen.

Kontaktinformation:
Udvalgsformand Helge Larsen, tlf. 27 90 02 05, mail: hla@sonderborg.dk
Næstformand Didde Lauritzen, tlf. 27 90 39 99, mail: dla@sonderborg.dk
Sundhedschef Michael Skriver Hansen, tlf. 27 90 72 29, mshs@sonderborg.dk

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen