Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

KommuneNyheder - Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade i Sønderborg lukkes fra den 1. juli til den 1. september 2021 som forsøg. Lukningen bliver fra hjørnet af Brogade til hjørnet af Nørrebro, men begge veje vil fortsat være åbne for trafik.

Sønder Havnegade får fra den 1. juli til den 1. september 2021 status som gågade, hvilket betyder, at der ikke kan køres i bil, motorcykel, knallert, cykel etc. på strækningen.
 
Der er tale om et forsøg, der skal give Sønderborg Kommune erfaringer og data om trafikken i midtbyen under lukningen for at tage beslutning om fremtidige status.
 
Årsagen til afprøvningen er ønsket om at udvikle Sønderborg Havn til et vartegn og samlingspunkt for byens borgere samt gæster i Sønderborg-området.
 
Gaden lukkes ved hjælp af den samme spærringsbom som også anvendes, når der spærres på grund af højvande. Desuden stilles der to bænke i hver ende. Spærringen stilles op torsdag den 1. juli om morgenen og fjernes igen onsdag den 1. september om morgenen.
 
Der opsættes desuden skilte med omkørsel for turister, der skal fra området omkring Christian d. X’s bro til området omkring Sønderborg Slot og retur.
 
Øget trafik
Ensretning eller lukning af Sønder Havnegade forventes at påvirke flere af de omkringliggende veje, som dermed vil kunne opleve mere trafik. Der er særlig opmærksomhed på de små, smalle gader bag ved Sønder Havnegade: Brogade, Bagergade, Søndergade, Bjerggade, Æblegade, Mariegade, Sankt Jørgens Gade og Liliegade.
 
Også andre veje i og omkring Sønderborg midtby forventes at opleve øget trafikpres i en eventuel lukningsperiode. Dette gælder blandt andet Løkken, Lerbjerg, Strandvejen og Kongevej, som dog i højere grad end de ovennævnte gader er dimensioneret til at kunne optage den øgede trafik.
 
Under forsøgsperioden vil Sønderborg Kommune og politiet vurdere, hvilke midlertidige tiltag der kan gennemføres for at mindske eventuelt øget trafikpres på blandt andet bymidten.
 

Kontaktinformation:

Lars Termansen Barsballe
Afdelingsleder Projekt og Anlæg
Tlf. 2790 8111
Email: labs@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen