Snart vaccineres de første i Sønderborg

Snart vaccineres de første i Sønderborg

Sønderborg Kommune får tirsdag eftermiddag vaccineret de første borgere mod Covid-19. Det bliver på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter i Nordborg. Onsdag følger yderligere tre plejecentre.

Den nationale strategi for vaccinationer er, at kommunerne med højest incidens får mulighed for at vaccinere først.
– Vi har desværre det højeste incidenstal i Sønderjylland. Men når det er sagt, er jeg utroligt glad for, at vi kan komme i gang med at vaccinere og dermed tage hånd om vores svageste borgere på plejecentrene og det personale, der er tæt på dem i hverdagen. Det er også meget positivt, at stort set alle beboere og rigtig mange medarbejdere har sagt ja tak til vaccination. Så kan vi dæmme op for både sygdom og bekymring, siger formand for Social- og Seniorudvalget i Sønderborg Kommune, Preben Storm.
 
Ved første leverance af vaccinen vil der være 550 doser vaccine til rådighed for vaccination på plejecentrene i Sønderborg Kommune. Det er regionen, der står for fordelingen af vaccinerne, og det er praktiserende læger, der vaccinerer.
Onsdag vil der blive vaccineret på Gråsten Plejecenter, Dybbøl Plejecenter og Center for Korttidspladser. Alle steder vil beboere og de medarbejdere, der er på arbejde og har sagt ja til vaccination, blive vaccineret.
Når næste sending af vacciner kommer, følger plejecentrene Tandsbjerg, Mølleparken og Broager, hvor medarbejdere har været i hjemmeisolation, men ikke i kontakt med beboere eller kolleger. De resterende fire plejecentre kommer sidst, medmindre nye smittetilfælde påvirker rækkefølgen.
Forventningen er, at man er færdig med at vaccinere på plejecentrene i løbet af januar, men det afhænger af, hvor store de næste vaccineleverancer er.  
Medarbejdere på plejecentrene, som ikke er på arbejde på vaccinationsdagene, vil blive tilbudt vaccination i et vaccinationscenter. Region Syddanmark planlægger at åbne et sådant center på Ellegårdvej mandag den 4. januar. Vaccinationscentret kommer til at ligge i tilknytning til regionens store testcenter.
Allerede i dag er lederne på plejecentrene i fuld gang med at planlægge vaccinedagen og med at orientere beboere, pårørende og medarbejdere om de forestående vaccinationer.
 
Sideløbende med, at vaccinationerne påbegyndes, vil der foregå et arbejde med at udpege de grupper, som efterfølgende skal indgå i vaccinationsprogrammet: Flere sårbare borgergrupper, frontmedarbejdere inden for sundhed og omsorg samt medarbejdere, der varetager øvrige kritiske funktioner i kommunen.
 

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Preben Storm, tlf. 27 90 02 10, mail: pst@sonderborg.dk
Plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen, tlf. 27 90 56 69, jshs@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen