Naturvejledere holder årskonference i Sønderborg

Naturvejledere holder årskonference i Sønderborg

Naturvejledere til årskonference i Sønderborg

KommuneNyheder - Naturvejledere holder årskonference i Sønderborg

Naturvejledning Danmark, som er naturvejledernes landsdækkende forening, holder fra i morgen, onsdag, til fredag sin årlige naturvejlederkonference – denne gang i Sønderborg. Så de kommende dage bliver Sønderborg fyldt med naturfolk med store vandrestøvler, grønne bukser og en masse viden om vores natur.

Deltagerne skal bl.a. besøge det kommende naturcenter på Kær Vestermark, som bliver en del af Center for Verdensmål. Her skal de se, hvordan man bygger bæredygtig ved at genbruge materialer og anvende regnvandsbrug, solceller og jordvarme. Formålet er at inspirere andre til at tænke de samme tanker, når de skal bygge.
 
– Vi er super stolte over, at foreningen har valgt at holde de tre dage med videndeling og inspiration hos os, siger naturcenterleder i Sønderborg Kommune, Andreas Hermann.
Han og hele holdet bag Naturvejlederne Sønderborg vil de tre dage være med til at vise naturen i Sønderborg kommune frem og fortælle om, hvordan de formidler naturen til skolelever, børnehavebørn, borgere og turister.
– Der er en helt særlig model, som nogle af gæsterne kommer og skal se og høre om. Vi har i Sønderborg Kommune særligt fokus på formidlingen af vores natur til de kommunale uddannelsesinstitutionerne, da vi mener, det giver en ekstra dimension i læringen, siger Andreas Hermann.
 
De 130 naturvejledere, som deltager i årskonferencen, skal torsdag i workshops arbejde med seks forskellige temaer i den sønderjyske natur – hvordan man bliver klogere på naturen, og hvordan man målretter formidlingen alt efter, om man har små børn, lidt større børn eller voksne med på tur. Workshopsene handler bl.a. om marin formidling, naturen som terapeutisk rum, udvikling af naturvejledningens faciliteter samt natur- og kulturhistorie.
 
Da det er det sønderjyske netværk af naturvejledere, der holder årskonference sammen med Naturvejlederne Sønderborg, omhandler programmet naturen i hele Sønderjylland – marsklandets og vadehavets særlige natur, naturen midt i Sønderjylland og selvfølgelig en masse om naturen i det kuperede, kystprægede landskab i Sønderborg Kommune.
 
Der er gode muligheder for pressen til at tage billeder og snakke med naturvejlederne torsdag den 28. april kl. 09.30-12.30 og kl. 13.00-15.30 ved Marina Fiskenæs, Fiskneæsvej 2, Gråsten.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/b78d263a-733d-4f21-62c9-15d3639155d5.jpg
Billede: Til daglig sætter naturvejlederne i Sønderborg masser af aktiviteter i gang for kommunens børn, så de kan blive klogere på og mere fortrolige med naturen. De kommende tre dage er det kolleger fra hele landet, de sætter i gang. Foto: Sønderborg Kommune
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/259c36f8-a8c9-8119-62ba-ebfbf0181dc2.jpg

Kontaktinformation:
Naturcenterleder Andreas Hermann, tlf. 53 62 90 64.

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen