Humlehøj-Hallerne bliver Sønderborgs nye vaccinationscenter

Stråbjergvej 1 i Sønderborg bliver helt sikkert en adresse, som langt de fleste borgere i Sønderborg Kommune snart kan udenad. For her ligger Humlehøj-Hallerne, og snart bliver det placeringen af vaccinationscenteret i Sønderborg Kommune. Det betyder, at alle borgere i kommunen, der ønsker Covid-19 vaccinen, fremover skal vaccineres her.

Det står klart efter en aftale mellem Sønderborg Kommune og Region Syddanmark. Regionen påbegynder opbygningen af vaccinationscenteret mandag den 1. marts 2021 og vurderer, at Humlehøj-Hallerne skal være vaccinationscenter frem til og med august.

– Det vigtigste for os lige nu er at komme videre i Covid-19 forløbet, og derfor stiller vi naturligvis hallerne til rådighed som vaccinationscenter for regionen, så hele vaccinationsforløbet kan foregå så smidigt og nemt som overhovedet muligt. Det er begge parters vurdering, at Humlehøj-Hallerne er et rigtig godt valg, for anlægget består af to idrætshaller med god plads og gode faciliteter, og det gør, at der kan vaccineres rigtig mange borgere hver dag på en forsvarlig måde. Vi er også meget tilfredse med, at vaccinationscenteret ligger i vores kommune, så mange ældre og sårbare ikke skal køre langt, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Humlehøj-Hallerne ligger centralt i Sønderborg, og det gør det let at komme frem til fods eller på cykel. Der er også gode busforbindelser i området, og samtidig er det nemt at køre til hallerne i bil, og der er også en del p-pladser ved hallerne. Og ved at benytte indgangen på siden af hallerne, så kan alle også nemt komme ind og ud i det nye vaccinationscenter.

Kontakter foreningerne
Sønderborg Kommune er i gang med at informere brugere og foreninger om omdannelsen af Humlehøj-Hallerne til vaccinationscenter.

– Lige nu er der meget få aktiviteter i hallerne, men når der lempes på Covid-19 restriktionerne, og vi igen må dyrke idræt, så får det betydning for nogle af de foreninger, der normalt benytter hallerne. Det vil kommunen selvfølgelig være med til at afbøde så meget, som det overhovedet er muligt ved at hjælpe med faciliteter andre steder. Den dialog skal vi have med foreningerne i den kommende tid, siger Stephan Kleinschmidt, der er formand for Kultur, Idræt, Handel og Turismeudvalget.

Derimod vil brugere af svømmehallen og andre foreninger, der har faciliteter hjemhørende i Humlehøj-Hallernes kælder og andre lokaler, ikke blive berørt af vaccinationscenterets indflytning. De faciliteter kan bruges, når Covid-19 restriktionerne tillader det.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune