Grønt lys for nye boliger ved Alssund

KommuneNyheder - Grønt lys for nye boliger ved Alssund

Sønderborg Byråd har godkendt en lokalplan, som giver mulighed for at etablere 58 nye boliger på Byens Havn. Foto: Sønderborg Kommune

Grønt lys for nye boliger ved Alssund

Sønderborg Byråd har onsdag den 25. november 2020 godkendt lokalplanen, som giver en privat bygherre mulighed for at etablere 58 nye boliger på Byens Havn. Boligerne placeres i fire bygninger med 18 individuelle lejligheder og et seniorfællesskab med 40 lejemål, omgivet af en park.

Projektet udgør den nordlige del af den oprindelige masterplan for Sønderborg Havn, udarbejdet af den canadiske stjernearkitekt Frank Gehry. Lokalplanområdet er på 12.000 kvadratmeter, og det ligger umiddelbart nord for kontorbygningen Videnshuset.
 
– Jeg glæder mig over, at der til stadighed er rift om nye og attraktive boliger i Sønderborg. Det er helt tydeligt, at mange gerne vil bo i Sønderborg, helst tæt på vandet, og så glæder jeg mig over, at der er private bygherrer, som gerne vil bygge og imødekomme efterspørgslen. Lejlighederne i Kongebrohuset er udsolgt, og vi hører, at der også er stor forhåndsinteresse for lejlighederne og seniorfællesskabet i det område, Byrådet nu har godkendt lokalplanen for, siger borgmester Erik Lauritzen.   
 
Området ligner i dag det, den er, nemlig en ryddet industrigrund med ler- og sandbunker. Når grunden bebygges med boliger, anlægges der park og p-pladser, ligesom promenaden ud mod Alssund forlænges hen forbi boligerne. Vejadgangen til boligerne bliver via samme vej, som fører ind til kontorbygningen Videnshuset.
 
Lokalplanforslaget har været i offentlig høring, og der er holdt et borgermøde, hvor bygherren og Sønderborg Kommune har præsenteret planerne for byggeriet af de nye boliger.
 
– Der er kommet seks høringssvar, primært fra beboere i området Joachimparken og Udsigten, som anker over den tilladte byggehøjde. Indsigelserne handler om mistet udsigt. Deres bekymringer er forståelige, men jeg må også sige, at man ikke altid kan få ret, selv om man klager. Alle har vidst, at byggeriet på Nordhavnen ville komme på et tidspunkt, og derfor har Byrådet også holdt fast i masterplanen for Byens Havn, der giver plads til de nye boliger, siger Erik Lauritzen. 

Bag boligprojektet står pensionskassen PFA samt Bitten og Mads Clausens Fond. Husene tegnes af norske Reiulf Ramstad Architects, mens Daugaard Pedersen, Kolding, er entreprenør.

Kontaktinformation:

Erik Lauritzen
Borgmester
Telefon nr.: 2790 0206

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen