Gratis shuttlebus for turister i Sønderborg er parkeret

I budgetaftalen 2022-2025 er der afsat 500.000 kr. til i 2022 at lave et forsøg med gratis shuttlebuskørsel til gavn for turister i samarbejde med private interessenter. Men det kommer ikke til at ske, har Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst besluttet efter en drøftelse om sagen.
 
Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst drøftede også i marts 2022, hvordan forsøget kunne realiseres, og i forlængelse af den drøftelse har Sønderborg Kommune afklaret en række relevante forhold af betydning for pilotprojektet:
 
Parkeringssituationen i Sønderborg by
førerløs shuttlebus
shuttlebus ved privat vognmand
shuttlebus ved Sydtrafik
turismemæssigt behov for shuttlebus
 
– Vi har respekt for, at det tidligere Byråd ønskede at lave et forsøg med shuttlebus for turister i Sønderborg. Men vi står på nuværende tidspunkt ikke med den ide, der brænder igennem, og som er moden til at binde penge i halen af, siger Kjeld Stærk, formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst. 

Næstformand i Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Bjørn Allerelli Andersen, bakker op.
 
– Ideen i sig selv er god nok, for vi vil gerne give turisterne gode muligheder, men vilkårene har ændret sig. Det er ikke det samme som at sige, at ideen er helt død og begravet, for det kan godt tænkes, at ideen tage op om nogle år, hvis vilkårene ændrer sig, siger han.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen