Igen i år bakker Sønderborg Kommune op om den nationale demensuge.
Her kan du få overblikket over, hvad der sker i demensuge 2021:
Naturvandring i Gråsten
Naturen er den perfekte ramme om samværet med mennesker med demens, og en gåtur giver ofte anledning til gode samtaler, samtidig med at man får frisk luft og motion. Kommunens kompetencecenter for demens har i nogle år tilbudt naturtræning både for mennesker med demens og deres pårørende. Her er forhåbningen, at Demensugen kan være med til at gøre nye brugere opmærksomme på kommunens tilbud, men også give inspiration til familier om samvær i naturen trods en demenssygdom. Helt konkret inviterer demenskoordinatorerne pårørende og bekendte til personer med demens til en gåtur i Gråsten. Det kan både være ægtefæller, søskende, børn, børnebørn, naboer, venner/veninder m.m. Alle er velkomne, og man kan bare møde op.
Mødested: Ahlmannsparken, Ahlefeldvej 4 6300 Gråsten
Tidspunkt: Onsdag d. 12 maj kl. 14.15-16.00
Lancering af et nationalt demenssymbol
Mennesker med demens kan det meste selv i det offentlige rum, men nogle gange kan mennesker med demens have stor glæde af at få lidt hjælp. Demens er en usynlig lidelse, og det kan derfor være svært for andre mennesker at se, at det faktisk vil være helt ok lige at ”blande sig” ved at tilbyde sin hjælp. Derfor lancerer Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark i uge 19 et nyt nationalt symbol, der kan bæres af mennesker med demens. På den måde kan fx medpassagerer i bussen se, at vedkommende har demens. Sammen med symbolet lanceres en kampagne, der fortæller hvordan man bedst hjælper en medborger med demens. Det handler bl.a. om kun at spørge om én ting ad gangen, være tålmodig og tilbyde at hjælpe med små praktisk ting – fx at betale i bussen.
Demenskoordinatorerne kan udlevere symbolet til borgere, der ønsker at bære det i det offentlige rum.
Medarbejdere afslutter uddannelse i demensvenlighed
På onsdag den 12. maj får Kvickly Sønderborg overrakt et certifikat på at de har gennemført uddannelse i demensvenlighed. 10 medarbejdere i Kvickly er de første der gennemfører uddannelsen i Sønderborg, men alle BALS butikker (Brugsforeningen for Als og Sundeved) følger med.
– Vi kender mange af vores faste kunder, og vi ved også, at der er nogle, der af og til går lidt i stå mellem hylderne, køber varer de tydeligvis ikke havde planer om at købe, eller bare har brug for lidt ekstra tid til at betale. Vi vil jo rigtig gerne hjælpe, men hvis man ikke kender til demens i forvejen, kan det være svært at vide hvordan. Jeg er virkelig glad for, at vi nu har en flok medarbejdere, der er bedre klædt på til at spotte, når nogen har brug for hjælp, og som rent faktisk også har en ide om, hvordan de kan tackle både udtalte og uudtalte behov for hjælp, siger varehuschef i Kvickly Sønderborg Lars Skovhus Nielsen