Cyklistprøve sætter fokus på trafiksikkerhed

Det skorter ikke på kampagner, der opfordrer børn og voksne til at vælge cyklen frem for bilen, når vi skal fra A til B i hverdagen. Med den opfordring i den ene hånd, tager Sønderborg Kommune fat om trafiksikkerheden med den anden.

Det skal være sikkert at færdes i trafikken, og ud over at sikre gode cykelveje, har kommunen fokus på at eleverne lærer at begå sig sikkert og korrekt i trafikken.
 
I et samarbejde mellem Ulkebøl Skole, Sønderskov-Skolen, Ahlmannskolen, Privatsskolen Als, Humlehøj Skolen, Dybbøl Skolen og Deutsche Privatschule har 6. årgang fået grundig teoriundervisning i klassen, så alle kender reglerne i trafikken. Efter teori følger praksis, og den praktisk træning kulminerer i en praktisk prøve onsdag den 9. september kl. 8.30 på Ulkebøl Skole.
 
Pressen er velkommen. (Hvis det ikke er muligt at være der kl. 8.30, starter hold 2 prøven kl. 11.30)
 
Til prøven vil over 300 elever fra de forskellige byskoler cykle en rute, hvor andre elever vurderer dem. Politiet deltager fra morgenen af, hvor cyklerne kontrolleres for om de lever op til kravene sat af SikkerTrafik.
 
I forhold til tidligere år, er der tale om en ny prøveform, hvor eleverne skal samarbejde og vurdere hinanden: Bliver der givet tegn til stop, bliver vigepligten overholdt osv.
 
Efter den praktiske prøve onsdag, skal eleverne arbejde videre med hvad de gjorde godt, og hvad de skal øve sig mere på.

Kontaktinformation:

Lærer og trafikkoordinator på Ulkebøl Skole Lars Graasbøll Kristensen, mobil 53 65 68 38

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen