Byrådet godkender sidste etape af Byens Havn

En privat bygherre ønsker at opføre et etageboligbyggeri på den sidste ledige grund i Byens Havn. Projektet betyder et byggeri på i alt 7.200 kvadratmeter i 14 etager, og det er der nu grønt lys for, har Byrådet netop besluttet ved at vedtage lokalplanen for området.
 
Dermed er sidste etape af udviklingen af Byens Havn i Sønderborg godt på vej, og det glæder borgmester Erik Lauritzen.
 
– Det er helt fantastisk at få omsat det sidste element i masterplanen for udviklingen af fyrtårnsprojektet Byens Havn. Det har været en spændende rejse, der har afsæt i Frank Gehry’s masterplan for udviklingen af Sønderborg Nordhavn, der skal omdanne Sønderborgs bynære havneområde til boliger, erhverv, kulturformål, hotel med videre. Det viser, at når vi i Byrådet sætter os langsigtede mål og finder de rette samarbejdspartnere, så kan vi lykkes med store projekter. Det gør vi her, og det er ProjectZero, Alsion og det kommende ferieresort på Nordals gode eksempler på, siger han. 

I 2009 blev masterplanen for Byens Havn godkendt, og siden er det gået stærkt, hvilket er tydeligt at se på havnefronten i dag.
 
– Det er imponerende, at vi i Byrådet har kunnet holde fast i en så visionær og langsigtet plan om at transformere en industrihavn til nu Byens Havn. Også selv om der vil gå nogle år, før byggeriet – samt de andre projekter, der er undervejs – er helt klar og giver en flot havnefront centralt i Sønderborg med en masse spændende og forskellige byggerier. Samtidig får vi også bundet Sønderborg sammen fra Nørrebro i syd til Verdens Ende i nord, som igen forbinder byen med Kær Vestermark samt Sønder Havnegade og Strandpromenaden, siger Aase Nyegaard, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget. 

Hun bakkes op af næstformanden i Teknik- og Miljøudvalget, Stefan Lydal.
 
– Det glæder mig rigtig meget, at der er private bygherrer, som gerne vil bygge i Sønderborg. Det viser, at Sønderborg er kommet ind på investorernes nethinde som en kommune, hvor det er godt at lave boliginvesteringer, fordi der er en efterspørgsel. Jeg glæder mig over, at der er rift om nye og attraktive boliger i Sønderborg, for det taler godt ind i Byrådets vision om at udvikle kommunens byer og lokalsamfund, der understøtter vores bosætningsstrategi om at gøre kommunen til et endnu bedre sted at bo, siger han.
 
Det aktuelle lokalplanområde er udlagt til etageboliger. Lokalplanen giver mulighed for at opføre etageboligerne i op til 14 etager. Etageboligbyggeri sker på det byggefelt, som masterplanen for Byens Havn betegner som byggefelt 1 og som i rammelokalplanen (402-5) er betegnet som projekt D.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen