Byrådet godkender ny aftale med privat hjemmepleje-leverandør

I dag er der to private udbydere af hjemmepleje i Sønderborg Kommune foruden kommunen selv: CaRas I/S og Fonden Danske Diakonhjem. Men det slutter til februar 2022, hvor der kun bliver én privat udbyder.
 
Det bliver CaRas I/S, har et flertal i Byrådet besluttet efter hjemmeplejeydelserne har været i udbud. Flertallet består af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, Dansk Folkeparti og Fælleslisten.
 
– Der bliver nu lavet en aftale med CaRas I/S, for tilbuddet er det bedste og billigste tilbud. Derimod er prisen fra Fonden Danske Diakonhjem væsentligt over, hvad vi mener prisen for kommunens ydelser skal være. Derfor har det for flertallet ikke været svært at træffe valget, for det er økonomisk ansvarlighed at vælge den billigste og bedste løsning, siger borgmester Erik Lauritzen. 

I udbudsrunden var der kommet to tilbud fra de eksisterende udbydere CaRas I/S og Fonden Danske Diakonhjem. Begge tilbud var dyrere end forventet, men det billigste tilbud var fra CaRas I/S. Merudgiften forventes at blive 3,2 mio. kr. årligt fra 2022. Der er tale om en forventet pris, og det skyldes, at prisen afhænger af, hvor mange borgere, der vil vælge den private leverandør eller kommunens tilbud, når aftalen med Fonden Danske Diakonhjem udløber.
 
Social- og Seniorudvalget godkendte den 15. april 2021, at kontrakten for hjemmeplejeydelser vil blive tildelt de tilbudsgivere, der afgiver det økonomisk mest fordelagtige tilbud i form af bedste forhold mellem pris og kvalitet.
 
– Udbudsbetingelserne giver mulighed for, at kontrakten alene kan tildeles én leverandør af hjemmeplejeydelser. Derfor tildeler vi kontrakten alene til CaRas I/S, som efter en vurdering har bedste forhold mellem pris og kvalitet. Det betyder samtidig, at der stadig er et privat tilbud til de borgere, der ønsker det på hjemmeplejeydelser, og at det sker ved en leverandør, som mange allerede kender, siger Preben Storm, der er formand for Social- og Seniorudvalget. 

Fakta:
Udbud på hjemmeplejeydelser fra private leverandører omfatter følgende:
 
•                           personlig hjælp og pleje
•                           praktisk hjælp
•                           afløsning i eget hjem
•                           rehabiliteringsforløb
•                           døgnpleje og nødkaldsbetjening
•                           vedligeholdende træning ved plejepersonalet
•                           opgaveoverdragede sundhedsydelser.
 
Kontrakten mellem leverandøren og kommunen indgås for en 6-årig periode, og forventet kontraktstart er den 1. februar 2022.
 

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen