Bedre sagsbehandling på området for udsatte børn og unge

Task Force vurderer: Bedre sagsbehandling
på området for udsatte børn og unge

Sønderborg Kommune er lykkedes med at styrket både kvaliteten og ensartetheden i sagsbehandling på området for udsatte børn og unge. Det viser den afsluttende rapport, der gør status over et to-årigt Task Force forløb.

I tæt samarbejde med Socialstyrelsen og Ankestyrelsen har Sønderborg Kommune gennemgået det juridiske og socialfaglige arbejde, ligesom arbejdsgangene for sagsbehandlingen på området for udsatte børn og unge er set efter i sømmene. Nye tiltag og procedurer er blevet indført, og en rapport er netop blevet fremlagt for Børne- og Uddannelsesudvalget.
 
Her bemærker Task Forcen, at Sønderborg Kommunes udviklingsplan var både ambitiøs og omfangsrig, og at den fortsætter ud over den periode, hvor Task Forcen er involveret. Det bemærkes, at sagsbehandlingen er gennemsyret af en høj grad af kvalitet og ensartethed, at medarbejderne har fået styrket deres faglighed og at det tværfaglige samarbejde er blevet kvalificeret. Rapporten anbefaler, at kommunen fortsætter med at have fokus på kvalitetssikring og holder fast i de tiltag, der er arbejdet med under det to-årige udviklingsforløb.
 
– Jeg er både glad for og stolt over, at rapporten viser så gode resultater. Det var os selv, der bad Task Forcen om at komme, og rapporten viser med al tydelighed, at det var en rigtig god beslutning. Kommunen får ros, og det synes jeg er velfortjent, samtidig med at jeg glæder mig over, at den øgede kvalitet kommer vores børn, unge og familier til gode, siger Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.
 
– Statusrapporten er opmuntrende læsning. Der er kommet godt styr på et følsomt og vigtigt område, og det kan vi godt være stolte af. Samtidig er det vigtigt, at vi fortsætter det gode arbejde. Task Force-forløbet har fokuseret forvaltningens arbejde med at sikre kvalitet, og sat retningen for den fortsatte kvalitetssikring, siger Jesper Smaling, næstformand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Kontaktinformation:

Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, tlf. 27 90 02 16, ckl@sonderborg.dk

Jesper Smaling, næstformand for Børne- og Uddannelsesudvalget, tlf. 27 90 02 03, jsm@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top