Vi er 'Guldkommune' i Mænds Sundhed

Vi er ‘Guldkommune’ i Mænds Sundhed

Det er med stor glæde, at vi igen i år kan bryste os med titlen som ’Guldkommune’ i forhold til vores indsatser for mænds sundhed.

For at opnå guld-titlen har Silkeborg Kommune med flere permanente indsatser, permanent link til tjekdigselvmand.dk samt diverse aktiviteter og events målrettet mænds sundhed.

– Det er dejligt at se, at flere kommuner nu følger med, så vi sammen kan stå stærkere og lade os inspirere af hinanden, siger Kaspar Ginnerup Knudsen, leder af Idræt om Dagen i Silkeborg Kommune.

Han ser frem til det kommende projekt fra Forum for Mænds Sundhed i Danmark, der hedder ”Kommune – kend din mand!”. Et projekt, hvor kommunerne på tværs af landet skal styrke samarbejdet gennem et såkaldt Kommuneforum, hvor Silkeborg får en fremtrædende rolle.

Når mænd mødes…

Det er lykkedes Silkeborg Kommune gennem flere års fokus – og i tæt samarbejde med bl.a. Frivilligcenter Silkeborg – at sætte Mænds Sundhed på dagsordenen.

Til Folkemødet fredag 28. september får du muligheden for at høre lidt mere om nogle af indsatserne, når vi byder på en kop bålkaffe i et mandehjørnet på Torvet ved Bindslev Plads under titlen ”Når mænd mødes…”.

Her kan du bl.a. høre om Naturkræfter, Kom Videre Mand, Mænds Mødesteder i Silkeborg samt om Mandeværket. Sidstnævnte er et nyt pilotprojekt i samarbejde med den boligsociale Helhedsplan i Silkeborg, hvor vi uddanner mænd med anden etnisk herkomst til at være ambassadører for forandring.

Vil du vide mere om mandeindsatser i Silkeborg Kommune, skal du være velkommen til at kontakte Kaspar Ginnerup Knudsen på: kasparginnerup.knudsen@silkeborg.dk
ellers så mød op til Folkemødet i Silkeborg.