Udlandet søger viden hos FabLab Silkeborg

Udlandet søger viden hos FabLab Silkeborg

Syv skoleledere og lærere fra Oulo i Finland er netop nu tre dage i Silkeborg for at besøge FabLab.

Internationalt samarbejde

 

Det internationale besøg skyldes, at finnerne blandt andet søger viden om, hvordan vi i Silkeborg arbejder med designtænkning og digital fabrikation i skolen, og hvordan vi organiserer netværk for lærere, der arbejder indenfor feltet. Besøget er et led i det europæiske uddannelsesprogram Erasmus+, som har til formål at styrke kvaliteten af læring ved hjælp af internationalt samarbejde.

 

– Jeg er meget beæret og stolt over, at de har fået øje på os og tager den lange vej for at mødes med vores lærere og skoler, siger Jette Hundahl Mikkelsen, som er projektleder for Videnscenter for designtænkning og digital fabrikation med FabLab.

 

Dansk workshop skal bruges til festival

 

For at få inspiration og viden fra FabLab Silkeborg deltager de finske gæster bl.a. i FabLabs pionernetværksmøde, besøger pionerer på Langsøskolen og Virklund skole og deltager i en workshop om “projection mapping”, som er en metode til at lave optiske illusioner ved hjælp af digitale softwareprogrammer, der kan omsætte tegninger til tredimensionelle animationer.

 

Netop erfaring fra denne workshop skal finnerne bruge senere på året, når deres egne elever skal undervises i projection mapping og lave virtuelle lysfortællinger i skovens vintermørke i Oulo.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen