Tonny Hørning skænker gave til Silkeborg Kommune

Kunstneren, der er født og opvokset i Silkeborg, skænker kommunen to serier af blyantstegninger. Planen er, at tegningerne skal hænge på den kommende Dybkærskole.

De to serier består af 30 og 60 blyantstegninger. Serien på 30 tegninger har titlen Brev til Nordskoven og Gudenådalen. Serien på 60 tegninger har titlen Tegninger fra Nordskoven i Silkeborg.

Overrækkelse

Tonny Hørning overrakte gaven 1. oktober på Silkeborg Rådhus til en reception. Viceborgmester Søren Kristensen modtog gaven på vegne af Silkeborg Kommune. Det er planen, at de to serier af tegninger skal hænge på den kommende Dybkærskole, når den er opført.

Derfor deltog Bibi Holm skoleleder af Dybkærskolen, skolechef Huno Jensen, direktør for Skoleafdelingen Hanne Ahrens og områdeleder i Skoleafdelingen Charlotte Langballe også.

Søren Kristensen og Bibi Holm takkede på vegne af Silkeborg Kommune Tonny Hørning for gaven i deres taler, og Bibi Holm sagde blandt andet, at børnene vil få stor gavn af dem som inspirationskilde og som nogle, der vækker tanker og leger med fantasien.

Silkeborg-kunstner

Tonny Hørning (1941) er billed- og installationskunstner med interesse for rum skabt til refleksion og fordybelse i begreber som tid, orden, kaos, og natur. Han er født og opvokset i Silkeborg, hvor han kom i lære som skiltemaler. Efterfølgende flyttede han til København. Nu bor han i Brønshøj.

I 1976 var han sammen med Finn Mickelborg, Torben Ebbesen og Klaus Hilligsøe med til at stifte kunstnergruppen Ny Abstraktion. Gruppen satte sit præg på kunstlivet i de næste 10 år. Han forlod gruppen i 1985, og han har siden arbejdet alene.

Bronzestol på Århusbakken

Han har udstillet på Statens Museum for Kunst, Brandts i Odense og HEARTH i Herning. Tonny Hørning har også udstillet på Silkeborg Bad. Han har dyrket sin tilknytning til Silkeborg med værker inspireret fra Nordskoven.

I 2011 blev et kunstværk af Tonny Hørning – en bronzestol til minde om forfatteren Albert Dam – opstillet på Århusbakken.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top